Blar i NIBIO Brage på forfatter "Solemdal, Liv"
-
Husdyrgjødsel og lagerkapasitet
Bergslid, Rose; Solemdal, Liv (Bioforsk TEMA;, Research report, 2014)Riktig bruk av husdyrgjødsel gir mindre behov for innkjøpt gjødsel og redusert risiko for belastning på miljø og klima. For å møte de utfordringene vi har både lokalt og globalt, må husdyrproduksjonen drives mest mulig ... -
Jord, avlinger og næringsbalanser ved økologisk drift. Langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013
Ebbesvik, Martha; Solemdal, Liv; Løes, Anne-Kristin; Serikstad, Grete Lene; Strøm, Turid (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Rapporten beskriver endringer i jord, avlinger og næringsbalanser basert på omfattende registreringer ved Tingvoll gard i perioden fra 1991 til 2013. Garden ble omlagt til økologisk drift i perioden 1987 til 1994. ... -
Organic and conventional public food procurement for youth in Norway
Løes, Anne-Kristin; Koesling, Matthias; Roos, Gun; Birkeland, Liv H L; Solemdal, Liv (Bioforsk rapport;3(43) 2008, Research report, 2008-02-19)In Norway, public procurement of food to youth is not well developed in comparison to many other European and Scandinavian countries. School meals are only offered in very few primary schools, and the common school meal ... -
Strategi og prioriterte tema for FoU innen økologisk landbruk i Bioforsk - forslag fra arbeidsgruppe
Solemdal, Liv (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Det er utarbeidet et forslag til strategi for FoU-arbeid innen økologisk landbruk i Bioforsk. Videre er det foreslått prioriterte tema for FoU-arbeid innen et overordnet systemperspektiv, samt innen ulike landbruksproduksjoner. ... -
Økologisk landbruk - driftsformens spydspissfunksjion til det norske landbruket
Solemdal, Liv; Serikstad, Grete Lene (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Rapporten viser ved eksempler hvordan økologisk landbruk kan ha påvirket landbruket generelt, både når det gjelder ordninger/regelverk og praktisk landbruksdrift innenfor temaene dyrevelferd, sprøytemidler og gjødsling, ... -
Økologisk landbruk sin spydspissfunksjon
Solemdal, Liv; Serikstad, Grete Lene (Research report, 2015)The role of organic agriculture as a means for achieving sustainability in food production is studied. The following is investigated: - How has organic agriculture affected agricultural practices in general - Proven effects ... -
Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som påvirker omsetning av økologisk mat
Solemdal, Liv; Friis Pedersen, Susanne (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, ... -
Økologisk mat i Forsvaret - Hva mener brukerne av Forsvarets messer om økologisk matservering?
Sørum, Helene; Solemdal, Liv (Bioforsk rapport;6(55) 2011, Research report, 2011-04-19)Det er gjennomført en spørreundersøkelse ved fire av Forsvarets avdelinger, for å finne ut hva brukerne mener om å servere økologisk mat i Forsvarets messer og hvilke holdninger de har til slik mat. -
Økologisk mat i storhusholdninger – hvorfor og hvordan? Introduksjon av økologisk mat ved St. Olavs Hospital
Solemdal, Liv; Birkeland, Liv (Bioforsk FOKUS;1(15) 2006, Research report, 2006)