Grønn kunnskap. 32 smakebiter fra NIBIOs virksomhet
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2413012Utgivelsesdato
2016-10Metadata
Vis full innførselSamlinger
- NIBIO BOK [171]
Sammendrag
Fusjonen mellom NILF, Skog og landskap og Bioforsk i 2015 la grunnlaget for et av de største og faglig mest mangslungne FoU-instituttene i Norge. NIBIO – Norsk institutt for bioøkonomi – utvikler kunnskap om det som er den norske bioøkonomien. NIBIO vektlegger spesielt bærekraft, verdiskaping og primærnæringenes kunnskapsbehov. Miljø, ressursgrunnlag og klima er samtidig kjerneområder i vår faglige virksomhet. Dette gir oss en unik kombinasjon av kompetanse, der vi kan integrere produksjonsfaglige spørsmål med miljøfaglige
utfordringer, der også økonomiske og samfunnsfaglige dimensjoner inngår. Grunnleggende kunnskap om biologi og biologiske prosesser koblet mot avansert teknologi, gir oss muligheter for ny forståelse, nye løsninger og økt verdiskaping.
I NIBIO er vi opptatt av at vår kunnskap skal være til nytte for næringsliv, forvaltning, beslutningstakere, og for andre forskningsmiljøer. I Grønn kunnskap presenterer vi noen av prosjektene vi har arbeidet med i NIBIOs første år. Eksempler som viser bredden og potensialet til NIBIO- rett og slett – SMAKEBITER.