Økonomien i økologisk jordbruk
Research report
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2423615Utgivelsesdato
2016-11-24Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Divisjon for kart og statistikk [556]
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [975]
- NIBIO RAPPORT [1470]
Sammendrag
I denne rapporten har vi tatt for oss lønnsomheten i økologisk dyrkning innen ulike norske produksjoner. En generell vurdering for alle produksjonene er at det er en økende etterspørsel etter økologiske produkter i markedet. Dette er en viktig forutsetning for motivasjon og økonomisk resultat.
Ulike ledd i verdikjeden for mat er tett knytt sammen og må vurderes i sammenheng. For å utvikle økologiske produksjoner, må det være interesse for dette lenger opp i verdikjeden og ikke minst blant forbrukerne. Innretning på tilskuddssystemet og tilskuddssatser sender også klare signaler om hvor mye økologiske produkter prioriteres av myndigheter.