dc.contributor.editor | Kjuus, Johanne | |
dc.date.accessioned | 2017-12-08T11:15:50Z | |
dc.date.available | 2017-12-08T11:15:50Z | |
dc.date.issued | 2010-04 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7077-772-3 | |
dc.identifier.issn | 1891-7100 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2469751 | |
dc.description.abstract | Norsk dagligvarehandel lever av å formidle mat og andre dagligvarer til norske forbrukere og har stor betydning for forbrukernes dagligvaretilbud. Tilgjengelighet og utvalg, pris og kvalitet avhenger av tilpasningen i dagligvarehandelen. I tillegg avhenger lokale handels- og servicemiljøer av dagligvarehandelens lokaliseringsbeslutninger. Dagligvarehandelen stiller også i økende grad premissene for utviklingen av matindustrien. De siste par årene har sysselsettingen i dagligvarehandelen økt med ca. 5 prosent og siden 1995 har dagligvarehandelens reelle bidrag til nasjonalproduktet økt med mer enn 50 prosent. I denne rapporten gis en bred dokumentasjon av dagligvarehandelens plass i norsk økonomi og samfunn generelt og i norsk matsektor spesielt. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Dagligvarehandel og mat;2010 | |
dc.subject | Verdiskaping | nb_NO |
dc.subject | Dagligvarehandel | nb_NO |
dc.subject | Rammebetingelser | nb_NO |
dc.subject | omsetning | nb_NO |
dc.title | Dagligvarehandel og mat 2010 | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Samfunnsøkonomi: 212 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 168 | nb_NO |
dc.source.issue | 2010 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1523799 | |
dc.relation.project | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: F052 | nb_NO |