Vis enkel innførsel

dc.contributor.editorSteine, Gro
dc.contributor.editorKjuus, Johanne
dc.date.accessioned2018-06-07T14:58:28Z
dc.date.available2018-06-07T14:58:28Z
dc.date.issued2011-09
dc.identifier.isbn978-82-7077-806-5
dc.identifier.issn1502-1491
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2500923
dc.description.abstractNorsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral, og en helt nødvendig del av en komplett verdikjede for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk primærnæring, selv om samspillet med norsk primærnæring varierer noe etter produktsegment. Den landbruksbaserte delen av matindustrien, som foredler kjøtt, melk, egg, korn og poteter, har nærmest tilknytning til norsk jordbruksproduksjon. Men også den delen av matindustrien som driver med en høyere foredlingsgrad, den såkalte RÅK-industrien, og fiskeindustrien bruker i stor grad norskproduserte råvarer i sin produksjon. Med unntak av fiskevarebransjen, selger store deler av matindustrien produktene sine først og fremst i det norske markedet. Den største andelen av mat- og drikkevarer kjøpes i dagligvarebutikker og konsumeres i husholdningene. Den samlede forbruksutgiften til mat- og drikkevarer i norske husholdninger utgjorde ca. 226 mrd. kroner i 2010. En gjennomshusholdning brukte samlet. 46 530 kroner på mat- og alkoholfrie drikkevarer, eller 11,8 prosent av den totale forbruksutgiften (snitt 2007–2009). […]nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesMat og industri;2011
dc.subjectNorsk matindustrinb_NO
dc.subjectmatindustrinb_NO
dc.subjectmat- og drikkevarernb_NO
dc.subjectnæringsmidlernb_NO
dc.subjectøkonomiske nøkkeltallnb_NO
dc.subjectomsetningnb_NO
dc.subjectproduksjonnb_NO
dc.subjectrammebetingelsernb_NO
dc.subjectråvareprisernb_NO
dc.subjectsæravgifternb_NO
dc.subjectinternasjonal handelnb_NO
dc.subjectmarkedsutviklingnb_NO
dc.subjectkonjunkturernb_NO
dc.subjectkonkurransenb_NO
dc.titleMat og industri 2011 - Status og utvikling i norsk matindustrinb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210nb_NO
dc.source.pagenumber149nb_NO
dc.source.issue2011nb_NO
dc.relation.projectNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: F059nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel