dc.contributor.author | Bolli, Randi | |
dc.contributor.author | Christiansen, Agnethe | |
dc.date.accessioned | 2021-11-22T14:05:25Z | |
dc.date.available | 2021-11-22T14:05:25Z | |
dc.date.created | 2021-11-18T08:03:52Z | |
dc.date.issued | 2021-11 | |
dc.identifier.citation | NIBIO POP. 2021, 7 (30), . | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-02949-6 | |
dc.identifier.issn | 2464-1170 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2830749 | |
dc.description.abstract | I 2020 ble det analysert 1107 prøver av ferske, fryste eller bearbeidede matvarer fra konvensjonell produksjon og 167 prøver av økologiske matvarer i overvåkingsprogrammet «Rester av plantevernmidler i næringsmidler» som NIBIO utfører på oppdrag av og i samarbeid med Mattilsynet. Prøveuttaket omfattet 106 ulike vareslag fra 62 forskjellige land. Av de 1274 prøvene var 30 % norskproduserte næringsmidler, 35 % var produkter fra EU/EØS-land og 35 % av matvarene var importert fra tredjeland. Resultatene viser at innholdet av rester av plantevernmidler i næringsmidler på det norske markedet er lavt. I mer enn 97 % av prøvene som ble tatt ut i 2020 fra konvensjonell produksjon, er innholdet innenfor de fastsatte grenseverdiene. Det var funn over grenseverdi i to norske prøver, tre prøver fra EU/EØS-land og 22 prøver fra tredjeland. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO-pop;7(30) 2021 | |
dc.title | Overvåkingsresultater for plantevernmidler i næringsmidler 2020 | en_US |
dc.type | Journal article | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.source.pagenumber | 8 | en_US |
dc.source.volume | 7 | en_US |
dc.source.journal | NIBIO POP | en_US |
dc.source.issue | 30 | en_US |
dc.identifier.cristin | 1955750 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |