Proteinforsyning frå eng – fôropptak og mjølkeproduksjon
Journal article
Published version
![Thumbnail](/nibio-xmlui/bitstream/handle/11250/3070270/NIBIO_POP_2023_9_12.pdf.jpg?sequence=6&isAllowed=y)
View/ Open
Date
2023Metadata
Show full item recordCollections
- Divisjon for matproduksjon og samfunn [1030]
- NIBIO POP [310]
- Publikasjoner fra CRIStin - NIBIO [4575]
Original version
NIBIO POP. 2023, 9 (12), .Abstract
Kløverinnslaget er viktig for avlingsmengd og proteininnhald i økologisk dyrka eng. Kløver har også høg fordøyelegheit. Kyr et gjerne kløver og har høgare fôropptak og mjølkeproduksjon når surfôret er kløverrikt. På grunn av høgt proteininnhald i kløver, kan proteinutnyttinga i mjølkeproduksjonen gå ned med aukande innslag av kløver i rasjonen. Proteinforsyning frå eng – fôropptak og mjølkeproduksjon