Browsing NIBIO Brage by Author "Dragland, Steinar"
Now showing items 1-11 of 11
-
Fagrapport fra konferansen PHYTOPHARM 2004
Dragland, Steinar (Grønn kunnskap e;8(120I) 2004, Research report, 2004)Artikkelen er skrevet som bakgrunn for innlegg på Nordisk konferanse om produksjon, foredling og salg av urter, Hamar, 23.-24. aug. 2004 -
Fiberduk og hullplast påvirker avling, kvalitet og overvintring av sitronmelisse
Dragland, Steinar; Mordal, Ruth (Grønn kunnskap e;8(120E) 2004, Research report, 2004)Artikkelen er skrevet som bakgrunn for innlegg på Nordisk konferanse om produksjon, foredling og salg av urter, Hamar, 23.-24. aug. 2004 -
God dyrkingspraksis for hagesalat i veksthus- og frilandsdyrking med sikte på redusert nitratinnhold
Dragland, Steinar (Grønn kunnskap e;7(133) 2003, Research report, 2003)I 1997 vedtok EU en forordning som setter maksimalgrenser for konsentrasjon (her referert til som innhold) av nitrat i salat. Forordningen gjelder fra 17.9.1998, - også for Norge. Det er dyrkeren som er ansvarlig for at ... -
Humledyrking var påbudt ved lov - nå har Nordisk Genbank tatt vare på mangfoldet
Dragland, Steinar (Grønn kunnskap e;8(108) 2004, Research report, 2004)Humleplanten var tidligere en viktig vekst i norsk landbruk. Den ble brukt i forbindelse med ølbrygging og tekstilproduksjon, og som prydplante. For om lag 200 år siden minket interessen, og nå finnes humlen nesten bare ... -
Hvor kan urtedyrkerne få veiledning?
Dragland, Steinar (Grønn kunnskap e;8(120G) 2004, Research report, 2004)Artikkelen er skrevet som bakgrunn for innlegg på Nordisk konferanse om produksjon, foredling og salg av urter, Hamar, 23.-24. aug. 2004 -
Rasjonelle opplegg for høsting av urter til ulike markeder. En oversikt over teknisk utstyr, resultat og erfaringer
Dragland, Steinar (Grønn kunnskap e;8(120F) 2004, Research report, 2004)Artikkelen er skrevet som bakgrunn for innlegg på Nordisk konferanse om produksjon, foredling og salg av urter, Hamar, 23.-24. aug. 2004. Sammendrag fra Planteforsk Grønn forskning nr 30, 2002, 25 sider. -
Solsikke (Helianthus spp.). Erfaringer med produksjon av snittblomster på friland
Dragland, Steinar; Baardseth, Anna Ingberg; Bøhmer, Eli Dæhlin; Baardseth, Aksel (Planteforsk Grønn kunnskap e;9(109) 2005, Research report, 2005)I perioden 2002-2004 var det tre gardbrukere i Hamarregionen som sammen med Planteforsk Kise gjennomførte et brukerstyrt prosjekt om produksjon og salg av solsikke. Prosjektet fikk økonomisk støtte fra Statens nærings- og ... -
Strutseving (Matteúccia struthiópteris (L.) Tod.) - en vanlig bregneart som kan bli en gourmetgrønnsak også i Norge. Litteraturoversikt
Dragland, Steinar; Odland, Arvid (Bioforsk TEMA;2(23) 2007, Report, 2007)Det finnes et landbruksprodukt som er sterkt etterspurt i deler av USA og Canada, men som synes å være nesten ukjent i Europa. Produktet har blitt beskrevet som ”en smakfull og næringsrik grønnsak”. Råvaretilgangen og ... -
Variasjoner i konsentrasjonen av antioksid-anter i fem viltvoksende plantearter høstet i fem distrikt fra sør til nord i Norge i 2005
Dragland, Steinar; Blomhoff, Rune (Bioforsk TEMA;1(46) 2006, Research report, 2006)Det er tidligere publisert undersøkelser av antioksidanter i norske planteprodukt (Halvorsen et al. 2002, Dragland et al. 2003), men det har ikke tidligere blitt utført analyser på samme planteart hentet fra ulike distrikt ... -
Variasjoner i rosenrot (Rhodiola rosea) fra 97 steder i Norge
Dragland, Steinar; Mordal, Ruth (Bioforsk TEMA;1(47) 2006, Research report, 2006)Rosenrot har i løpet av få år blitt et etterspurt råstoff for produksjon av tabletter, kapsler, ekstrakter m.m. som til sammen utgjør en vesentlig andel av omsetningen av kostholdsproduktene her i landet og også i flere ... -
Østersurt (Mertensia maritima L.) - en arktisk strandplante med et navn som beskriver smaken
Dragland, Steinar; Skarpaas, Olav (Bioforsk TEMA;1(27) 2006, Research report, 2006)Østersurt, oyster plant eller oyster leaf, - bare navnet kan sette i gang produksjonen av fordøyelsesvæsker i munn og mage. De saftige blågrønne bladene hevdes å smake som østers, og det skiller produktet fra de andre ...