Browsing NIBIO Brage by Author "Svennerud, Mads"
Now showing items 1-20 of 41
-
Aukande usikkerheit omkring prisar på internasjonale jordbruksråvarer
Svennerud, Mads; Hval, Julie Nåvik (NILF Notat;2009-13, Research report, 2009-08)2008 var året då matprisane nådde eit historisk høgt nivå, og verda opplevde både matkrise, petroleumskrise og finanskrise på same tid. Med finanskrise blei prisauke erstatta med prisnedgang, og i januar 2009 låg prisane ... -
Beregning av det norske kjøttforbruket
Svennerud, Mads; Steine, Gro (NILF Notat;2011-2, Research report, 2011)Totalmarked kjøtt og egga har ønsket å få frem tall over det reelle forbruket av kjøtt i Norge, slik at forbrukstall og kostholdsråd bygger på realistisk tallgrunnlag. Det foreligger imidlertid ingen offisiell statistikk ... -
Bondens marked som salgskanal – Resultater fra en undersøkelse blant deltakere i 2003
Svennerud, Mads; Jervell, Anne Moxnes (NILF Notat;2004-18, Research report, 2004-09) -
Bondens marked – en attraktiv markedskanal for nyskapende nisjeprodusenter? Resultater fra en spørreundersøkelse
Flaten, Ola; Veidal, Asbjørn; Svennerud, Mads (NILF Rapport;2007-4, Research report, 2007-12)Bondens marked er en markedsplass hvor produsenter fra et geografisk avgrenset område selger sine egne produkter, hovedsakelig matvarer, direkte til forbruker. Tilbyderne trenger ikke være gardsbruk, men det må være ... -
En komparativ utredning om skolemåltidet i Norge, Sverige og Danmark. Kostnaden ved å gi alle barne- og ungdomsskoleelever tilbud om skolemat i Norge
Svennerud, Mads (NILF Notat;2002-24, Research report, 2002-05) -
Fleire dyr på sommerferie? Evaluering av beiteordningene
Hegrenes, Agnar; Hval, Julie Nåvik; Asheim, Leif Jarle; Svennerud, Mads (NILF Notat;2012-7, Research report, 2012-03)Ved jordbruksforhandlingene i 2011 ble partene enige om det skulle gjennomføres en ekstern evaluering av tilskuddsordningene som har som formål å stimulere til beiting. I evalueringen skulle en foreta en gjennomgang av ... -
Grøntsektoren i Norge. Markedskanaler, økt mangfold, økt verdiskaping og forbedret kvalitet
Svennerud, Mads (NILF Notat;2004-12, Research report, 2004-03) -
Hardangerepler under press. Nye konkurransesituasjoner – nye muligheter
Knutsen, Heidi; Haukås, Torbjørn; Borgen, Svein Ole; Svennerud, Mads (NILF Rapport;2001-7, Research report, 2001-03)Hovedmålsettingen for prosjektet har vært å kartlegge mekanismene som styrer omsetningen av norske epler, og samtidig drøfte nye måter å gjøre norske epler mer konkurransedyktig på. Fruktnæringa i Hardanger tok initiativet ... -
Importkonkurransen for bakervarer – økt konkurransekraft for norsk mel- og bakerbransje
Mjelde, Håvard; Svennerud, Mads; Vengnes, Mari (NILF Rapport;2001:1, Research report, 2001-01)Denne rapporten tar for seg importkonkurransen for bakervarer. Med importkonkurranse mener vi konkurransen mellom norskproduserte bakervarer og tilsvarende importprodukter. I de siste årene har det vært en stor økning i ... -
Importvern for norsk jordbruk: Status og utviklingstrekk
Mittenzwei, Klaus; Svennerud, Mads (NILF Notat;2010-12, Research report, 2010-09)Formålet med notatet har vært å beskrive status og utviklingstrekk på importvern for norsk jordbruk. Metoden omfattet kvantitativ dataanalyse og litteraturgjennomgang. Dataene er tatt fra offentlig tilgjengelige kilder ... -
Konkurransekraft i norsk RÅK-industri
Borgen, Svein Ole; Svennerud, Mads; Vengnes, Mari (NILF Rapport;2001-4, Research report, 2001-01)Rapporten drøfter norsk RÅK-industri langs tre hovedlinjer; først hvor stor betydning RÅK-produksjonen har for norsk økonomi, dernest hvordan RÅK-industrien er sammensatt og hvor konkurranseutsatt den er, og til sist hvilke ... -
Konkurransesituasjonen for norsk bakervarebransje
Utgård, Jakob; Nordlund, Anders; Svennerud, Mads (NILF Notat;2009-7, Research report, 2009-04)Formålet med dette notatet er å beskrive status og utvikling på sentrale områder for bakervarebransjen, herunder sysselsetting, antall foretak, produksjonsverdi, import og eksport med mer, samt å vurdere de politiske ... -
Kunder ved Bondens marked – Resultater fra en undersøkelse i første sesong 2003
Svennerud, Mads; Jervell, Anne Moxnes; Øyen, Bjørg Vandvik (NILF Notat;2004-17, Research report, 2004-09) -
Kvinners deltakelse i samdrift
Forsberg, Ellen-Marie; Melhuus, Sigrid Hagerup; Lie, Svenn Arne; Kongsvoll, Ragnhild; Svennerud, Mads (NILF Notat;2009-6, Research report, 2009-03)Landbruket er en mannsdominert næring, og vår undersøkelse viser at samdriftsetableringer har langt på vei forsterket dette mønsteret. Kvinner utgjør i dag ca. 14 prosent av det totale antallet bønder i Norge, fortrinnsvis ... -
Marginer i egg- og kjøttsektoren – utvikling i priser fra bonde til butikk
Bergset, Nils Øyvind; Svennerud, Mads; Pettersen, Ivar; Kjuus, Johanne (NILF Notat;2008-20, Research report, 2008-11)Denne rapporten er utarbeidet for å belyse utviklingen i bruttomarginer i kjøtt- og fjørfesektoren. Utgangspunktet for undersøkelsen er en rapport fra 2001 som viste at fra vinteren 1998/1999 til vinteren 2000/2001 ble ... -
Marginer i kjøttsektoren. Utvikling i priser fra bonde til butikk
Bergset, Nils Øyvind; Kjuus, Johanne; Svennerud, Mads; Pettersen, Ivar (NILF Notat;2005-10, Research report, 2005-09)Denne rapporten er utarbeidet for å belyse utviklingen i bruttomarginer i kjøttsektoren. Utgangspunktet for undersøkelsen er en rapport fra 2001 som viste at fra vinteren 1998/1999 til vinteren 2000/2001 ble prisen til ... -
Markedet for hjortekjøtt - en undersøkelse av marked og markedskanaler for hjortekjøtt i Norge
Kjesbu, Erland; Svennerud, Mads; Nymoen, Charlotte; Borgen, Svein Ole (NILF Notat;2005-13, Research report, 2005-12)Formålet med notatet har vært å sammenfatte relevant markedsinformasjon om hjortekjøtt. Dette skal gi hjortenæringa (produsenter og foredlere av vilt og oppdrettet hjortekjøtt) et bedre beslutningsgrunnlag for videre ... -
Matprogram med næringsverdi. Evaluering av bedriftsrettede prosjekter i Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon og Nettverksprogrammet
Kjuus, Johanne; Utgård, Jakob; Pettersen, Ivar; Svennerud, Mads; Eriksen, Lars Øystein (NILF Rapport;2009-1, Research report, 2009-03)Verdiskapingsprogrammet for mat ble igangsatt for å øke verdiskapingen basert på norske matressurser. Etter hvert har programmet fått hele leveringskjeden fra jord til butikk som virkeområde, men siktemålet er stadig å ... -
Norsk selvforsyning av matvarer - status og potensial
Svennerud, Mads; Smedshaug, Christian A.; Rustad, Lars Johan; Finci, Anel (NIBIO Rapport, Research report, 2023)Rapporten tar for seg norsk selvforsyning for matvarer i perioden 1999-2021. Et lands evne til å brødfø seg selv med utgangspunkt i egne ressurser og produksjon kan være vesentlig for et lands beredskap, verdiskaping og ... -
Perspektiver for en norsk kjøttindustri: Sammenligning av struktur i Norden
Kjuus, Johanne; Utgård, Jakob; Melhuus, Sigrid Hagerup; Svennerud, Mads (NILF Notat;2008-22, Research report, 2008-11)For å forstå forutsetningene for en konkurransedyktig norsk kjøttindustri har vi i dette notatet søkt å belyse kjøttindustriens utvikling i Norge sammenlignet med Sverige, Finland og Danmark, samt utviklingstrender i et ...