Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHelgesen, Hilde
dc.contributor.authorRautio, Arja
dc.contributor.authorPiippo, Sari
dc.contributor.authorPongrácz, Eva
dc.contributor.authorGolubeva, Elena
dc.contributor.authorSoloviev, Andrey
dc.contributor.authorGrini, Ida Synnøve Bårvåg
dc.contributor.authorThemistoklis, Altintzoglou
dc.coverage.spatialNorge, Akershus, Åsnb_NO
dc.date.accessioned2017-02-03T11:34:17Z
dc.date.available2017-02-03T11:34:17Z
dc.date.created2017-02-02T13:17:04Z
dc.date.issued2017-02-01
dc.identifier.isbn978-82-17-01783-7
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2429431
dc.description.abstractDette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med forskere fra universitetet i Oulu i Finland og to universiteter i Arkangelsk i Russland. En viktig del av prosjektet er at forskere fra Norge, Finland og Russland deler kunnskap og lærer av hverandre om hva som er et bærekraftig og sunt kosthold og hvordan dette virker inn på folkehelsen i de tre landene. Prosjektets overordnede mål har vært å bidra til å dokumentere noen sentrale utviklingstrekk i kosthold og alkoholforbruk og hvordan disse påvirker folks helse i Barentsregionen. Videre har prosjektet som mål å gi en kort beskrivelse av en del viktige forhold knyttet til matsvinn og hvilken rolle matsvinn har eller kan ha for et bærekraftig og sunt kosthold. Denne rapporten, som peker på store ulikheter i folkehelse i de tre landene, baserer seg på arbeid gjort i prosjektets første år. Temaet matsvinn er i denne rapporten begrenset til å peke på ulikheter i de tre landene når det gjelder regelverk og noen tiltak for å redusere mengden matsvinn. Rapporten forholder seg til arbeidet gjort i en av prosjektets arbeidspakker og ble gjennomført i perioden september 2015 tom august 2016.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;3(12) 2017
dc.subjectNorgenb_NO
dc.subjectNorwaynb_NO
dc.subjectKostholdnb_NO
dc.subjectDietnb_NO
dc.subjectFolkehelsenb_NO
dc.subjectPublic Healthnb_NO
dc.subjectFinlandnb_NO
dc.titleHealthy living, nutrition and food waste in the Barents regionnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Social sciences: 200nb_NO
dc.source.pagenumber44nb_NO
dc.source.volume3nb_NO
dc.source.issue12/2017nb_NO
dc.identifier.cristin1446115
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 34130nb_NO
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel