• Jord, avlinger og næringsbalanser ved økologisk drift. Langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013 

      Ebbesvik, Martha; Solemdal, Liv; Løes, Anne-Kristin; Serikstad, Grete Lene; Strøm, Turid (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)
      Rapporten beskriver endringer i jord, avlinger og næringsbalanser basert på omfattende registreringer ved Tingvoll gard i perioden fra 1991 til 2013. Garden ble omlagt til økologisk drift i perioden 1987 til 1994. ...
    • Kartlegging av flaskehalser i økologisk landbruk i Nord-Norge 

      Thomlevold, Anne Ragnhild; Hoffmann, Bastian; Lind, Vibeke; Bjøru, Ronald (Bioforsk rapport;2(69) 2007, Research report, 2007-06-07)
      Høsten 2006 ble det satt i gang en spørreundersøkelse for å kartlegge flaskehalser i økologisk landbruk i Nord-Norge, samt synliggjøre årsakene til at ikke flere legger om. Spørreundersøkelsen gikk ut til både Debio-godkjente ...
    • Organic and conventional public food procurement for youth in Norway 

      Løes, Anne-Kristin (Bioforsk rapport;5(110) 2010, Research report, 2010-08-05)
      Young consumers are an important target group, because habits are established at young age. Hence, introducing children to organic food in public settings such as schools may be an efficient way to increase the consumption ...
    • Organic and conventional public food procurement for youth in Norway 

      Løes, Anne-Kristin; Koesling, Matthias; Roos, Gun; Birkeland, Liv H L; Solemdal, Liv (Bioforsk rapport;3(43) 2008, Research report, 2008-02-19)
      In Norway, public procurement of food to youth is not well developed in comparison to many other European and Scandinavian countries. School meals are only offered in very few primary schools, and the common school meal ...
    • Organic food in schools and kindergartens in Trondheim. A case study report. 

      Bårdsen, Mari Greta; Løes, Anne-Kristin (Bioforsk rapport;5(18) 2010, Research report, 2010-01-25)
      In October 2007, the municipality of Trondheim, Norway decided to increase the public consumption of organic food. The share of public schools and kindergartens offering organic food should be increased by 20 % within 2011, ...
    • Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som påvirker omsetning av økologisk mat 

      Solemdal, Liv; Friis Pedersen, Susanne (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)
      Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, ...
    • Økologisk mat i Forsvaret - Hva mener brukerne av Forsvarets messer om økologisk matservering? 

      Sørum, Helene; Solemdal, Liv (Bioforsk rapport;6(55) 2011, Research report, 2011-04-19)
      Det er gjennomført en spørreundersøkelse ved fire av Forsvarets avdelinger, for å finne ut hva brukerne mener om å servere økologisk mat i Forsvarets messer og hvilke holdninger de har til slik mat.
    • Økologisk mjølkeproduksjon - langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013 

      Strøm, Turid; Ebbesvik, Martha (Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)
      Rapporten omhandler den økologiske mjølkeproduksjonen på Tingvoll gard. Tingvoll gard ligger i Tingvoll kommune på Nordmøre og eies av Norsk senter for økologisk landbruk. Hele gården ble godkjent for økologisk drift i ...