Blar i Bioforsk rapport / Bioforsk report på emneord "Kjøttproduksjon"
Viser treff 1-4 av 4
-
Effektive dyrkingssystemer for miljø og klima. Arealbehov og klimagassutslipp ved ulike former for kjøttproduksjon i Norge
(Bioforsk rapport;8(171) 2013, Research report, 2013-12-12)Rapporten presenterer arealbehov og klimagassutslipp for ulike typer kjøttproduksjoner i Norge. Svin- og fjørfekjøtt har lavere arealbehov og bidrar til lavere klimagassutslipp enn kjøtt fra storfe og sau. Storfe og sau ... -
Kartlegging av beitekapasitet, dyrevelferd og kjøttproduksjon på inngjerda sauebeite.
(Bioforsk rapport;6(18) 2011, Research report, 2011-02-01)Styrt beitedrift ved bruk av inngjerding kan være en løsning for å unngå store tap til rovvilt. Det er imidlertid en oppfatning at denne driftsformen kan være en utfordring med hensyn til dyrevelferd, helse og kjøttproduksjon. ... -
Potetdrank – lokal fôrressurs. Mulegheiter og avgrensingar for auka bruk i storfehaldet på Innherred
(Bioforsk rapport;5(175) 2010, Research report, 2010-03-09)Ved produksjon av potetsprit vert det att eit flytande biprodukt som vert kalla drank. Dranken inneheld alle dei stoffa i poteta som ikkje er gjæra til alkohol. Praktiske erfaringar har vist at potetdrank er eit smakeleg ... -
Vurdering av metoder for økologisk produksjon av storfekjøtt. Fordeler og ulemper ved ulike produksjonssystemer for økologisk storfekjøtt.
(Bioforsk rapport;5(178) 2010, Research report, 2010-12-01)Bioforsk har på oppdrag fra Regelverksutvalget for økologisk produksjon (RVU) utført en vurdering av fordeler og ulemper knyttet til luftekravet for okser i økologisk produksjon, samt en utredning av mulige løsninger for ...