Kalkingsforsøk med eggeskall. En utprøving i CYCLE-prosjektet
dc.contributor.author | Løes, Anne-Kristin | |
dc.contributor.author | Øverland, John Ingar | |
dc.contributor.author | Nordal, John | |
dc.date.accessioned | 2017-05-26T14:42:51Z | |
dc.date.available | 2017-05-26T14:42:51Z | |
dc.date.created | 2017-05-26T14:46:28Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-01254-2 | |
dc.identifier.issn | 0809-8654 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2443588 | |
dc.description.abstract | Skallet av et egg veier ca. 8 gram, og inneholder verdifulle næringsstoffer. På Nortura sin fabrikk for foredling av egg, i Revetal i Vestfold, produseres det ca. 800 tonn med eggeskall hvert år. Noe av dette materialet ble knust og sammenliknet med vanlig jordbrukskalk i vekstsesongen 2014. Kalken i eggeskall hadde like god effekt som vanlig kalk til å øke pH i jorda, men ser ut til å være mye mer lett-tilgjengelig for næringsopptak i planter. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Bioforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Bioforsk TEMA | |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk TEMA; | |
dc.title | Kalkingsforsøk med eggeskall. En utprøving i CYCLE-prosjektet | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 6 | nb_NO |
dc.source.volume | 9 | nb_NO |
dc.source.issue | 10 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1472208 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original |
Tilhørende fil(er)
Denne innførselen finnes i følgende samling(er)
-
Bioforsk TEMA [234]