Status og potensial for økt produksjon og forbruk av vegetabilske matvarer i Norge
Working paper
Published version
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2451799Utgivelsesdato
2017-08-25Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Upublisert materiale [10]
Sammendrag
Klima- og miljødepartementet (KLD) har bedt NIBIO om å se nærmere på potensialet for økt produksjon og forbruk av vegetabilske matvarer i Norge. Prosjektet har blitt gjennomført av Klaus Mittenzwei (prosjektleder), Anna Brigitte Milford og Arne Grønlund. Finn Walland har vært fagfelle. Oppdragsgiver har spesifisert fem oppgaver (forfatter i parentes):
1. Omsetningstall for vegetabilske matvarer og i hvilken grad omsetningen av ulike varer
dekkes med norsk produksjon (Klaus Mittenzwei)
2. Hvilken statlig støtte ulike vegetabilske produksjoner mottar (Klaus Mittenzwei)
3. Offentlig støtte som andel av samlet verdiskapning eller sysselsetting i vegetabilsk
matproduksjon og tilsvarende tall for husdyrproduksjon (Klaus Mittenzwei)
4. Hvilke matvarer det er grunnlag for å produsere mer av i Norge (Anna Brigitte
Milford, Arne Grønlund og Klaus Mittenzwei)
5. Hvordan forbruket av vegetabilske matvarer i Norge kan økes (Anna Brigitte Milford)
I det følgende presenteres funnene for hver av de fem oppgavene.