Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNordlund, Anders
dc.contributor.authorBergset, Nils Øyvind
dc.contributor.authorSørensen, Ann-Christin
dc.date.accessioned2018-04-18T10:39:11Z
dc.date.available2018-04-18T10:39:11Z
dc.date.created2018-04-17T13:47:45Z
dc.date.issued2006-02
dc.identifier.isbn82-7077-637-8
dc.identifier.issn0805-9691
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2494685
dc.description.abstractFormålet med notatet er å sette opp en del suksesskriterier ut fra de målsettinger som er satt for landbrukspolitikken, slik at en senere kan evaluere hvilke effekter landbrukspolitikken har for aktører i verdikjeden for mat. Nasjonale og ikke minst internasjonale utviklingstrekk peker i retning av stadig større utfordringer for norsk jordbruksproduksjon og næringsmiddelindustri. Maktforholdene i verdikjeden og den pågående runden med forhandlinger i Verdens Handelsorganisasjon (WTO) er prosesser som setter norsk jordbruksproduksjon og næringsmiddelindustri under et betydelig konkurransepress. Det er for tidlig å si noe sikkert om et eventuelt resultat at WTO-forhandlingene på landbruk og dermed konsekvensene for jordbruket og industrien, men ut fra det vi vet så langt vil Doha-runden føre til betydelig liberalisering av handelen med mat og endrede rammebetingelser for nasjonal næringsstøtte til jordbruket. Hovedutfordringene for jordbruket og næringsmiddelindustrien blir på den ene siden å klare å omstille og effektivisere virksomhetene for å opprettholde konkurransekraft i første rekke nasjonalt. Samtidig skal denne verdikjeden på den andre siden bidra til oppfyllelse av flere mål og produksjon av fellesgoder for samfunnet for å rettferdiggjøre overføringene til jordbruket. Målene for landbrukspolitikken er trukket opp i St.meld. nr. 19 (1999–2000) og innebærer at landbruket i tråd med samfunnets behov skal; • Produsere helsemessig trygg mat av høy kvalitet med bakgrunn i forbrukernes preferanser. • Produsere andre varer og tjenester med utgangspunkt i næringens samlede ressurser. • Produsere fellesgoder som livskraftige bygder, et bredt spekter av miljø- og kulturgoder, og sikre en langsiktig matforsyning. […]nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskningnb_NO
dc.relation.ispartofNotat (Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning : trykt utg.)
dc.relation.ispartofseriesNILF Notat;2006-2
dc.subjectLandbrukspolitikknb_NO
dc.subjectAgricultural policynb_NO
dc.subjectVerdikjedenb_NO
dc.subjectSupply chainnb_NO
dc.subjectEvalueringnb_NO
dc.subjectEvaluationnb_NO
dc.subjectIndikatorernb_NO
dc.subjectIndicatorsnb_NO
dc.titleMål, virkemidler og forslag til suksesskriterier i norsk landbrukspolitikknb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Landbruksfag: 910nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Agricultural sciences: 910nb_NO
dc.source.pagenumber53nb_NO
dc.source.issue2nb_NO
dc.identifier.cristin1579818
dc.relation.projectNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: E067nb_NO
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel