Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLøyland, Jon
dc.contributor.authorPettersen, Ivar
dc.contributor.authorSelte, Harald K.
dc.contributor.authorBecken, Lars-Erik
dc.contributor.authorFlaten, Ola
dc.date.accessioned2018-06-05T15:08:25Z
dc.date.available2018-06-05T15:08:25Z
dc.date.created2018-06-05T15:13:53Z
dc.date.issued2001-05
dc.identifier.isbn82-7077-419-7
dc.identifier.issn0805-7028
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2500447
dc.description.abstractDenne rapporten er utarbeidet for å belyse utviklingen i bruttomarginer i kjøttsektoren. Utgangspunktet for undersøkelsen var en rapport fra høsten 2000 som viste at prisene til bonde og engrosprisene på hele slakt falt betydelig i 1999 og 2000, uten en tilsvarende nedgang i forbrukerprisene, målt ved et utvalg representantvarer fra konsumprisindeksen. Dette fikk betydelig politisk interesse, og Landbruksdepartementet tok initiativ til en undersøkelse for raskt å få belyst hvordan utviklingen i marginer hadde vært i kjøttindustrien og i handelen. Ambisjonene for undersøkelsen har vært å kartlegge utviklingen i bruttomarginene på de forskjellig ledd i verdikjeden, ikke å forklare hvorfor marginene har utviklet seg slik de har. Som bakgrunn er det tatt med et kapittel om utviklingstrekk i kjøttbransjen og dagligvarehandelen, om kostnadsstruktur, økonomisk resultat og utvikling i viktige kostnadskomponenter. Undersøkelsen er gjort på et begrenset utvalg kjøttvarer. Vareutvalget er i hovedsak gjort blant representantvarer i konsumprisindeksen. Opplegget for undersøkelsen har vært å ta utgangspunkt i identifiserte produkter i detaljhandelen og følge disse bakover gjennom de forskjellig ledd i verdikjeden tilbake til primærprodusenten (bonden). Den typiske verdikjeden for kjøttprodukter er vist i figuren under. […]nb_NO
dc.description.abstractKjøttpriser fra bonde til butikk. Utvikling i bruttomarginer på produkter av svin og storfe fra 1998 til 2001nb_NO
dc.description.abstractMeat Prices from Farm to Foodstore. Development of gross margins for pork and beef products from 1998 to 2001nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskningnb_NO
dc.relation.ispartofNILF-Report
dc.relation.ispartofseriesNILF Rapport;2001-10
dc.titleKjøttpriser fra bonde til butikk. Utvikling i bruttomarginer på produkter av svin og storfe fra 1998 til 2001nb_NO
dc.title.alternativeMeat Prices from Farm to Foodstore. Development of gross margins for pork and beef products from 1998 to 2001nb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Økonomi: 210nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Economics: 210nb_NO
dc.source.pagenumber52nb_NO
dc.source.issue10nb_NO
dc.identifier.cristin1589167
dc.relation.projectNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: A833nb_NO
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel