dc.contributor.author | Fannemel, Eline | |
dc.date.accessioned | 2018-06-07T14:11:31Z | |
dc.date.available | 2018-06-07T14:11:31Z | |
dc.date.issued | 2013-02 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7077-856-0 | |
dc.identifier.issn | 0805-9691 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2500912 | |
dc.description.abstract | Problemstillinga for oppgåva er å vurdere korleis den norske marknaden med beskytta nemning (BB) fungerer per dags dato. Følgjande hypotesar byggjer opp om problemstillinga:
1) Dei fleste konsumentar oppfattar norsk mat som såpass homogen at dei har vanskeleg for å skilje mellom ulike kvalitetar.
2) Norske konsumentar ser ingen nytteverdi av å betale meir for eit BB-produkt enn for ei tilsvarande norsk-produsert vare utan denne nemninga.
3) Produsentar vil over tid kunne lukkast med å informere konsumenten om dei spesielle eigenskapane til produkta.
4) Norske matvareprodusentar forventar ikkje auka profitt ved å ta i bruk BB-merket.
[…] | nb_NO |
dc.language.iso | nno | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | NILF Notat;2013-6 | |
dc.subject | beskytta nemningar | nb_NO |
dc.subject | immaterielle rettar | nb_NO |
dc.subject | asymmetrisk informasjon | nb_NO |
dc.subject | produktdifferensiering | nb_NO |
dc.subject | økologisk tjukkmjølk frå Røros | nb_NO |
dc.subject | Hardangereple | nb_NO |
dc.subject | Eplejuice frå Hardanger | nb_NO |
dc.subject | poteter | nb_NO |
dc.title | Beskytta nemningar – Marknaden i Noreg | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 59 | nb_NO |
dc.source.issue | 6 | nb_NO |
dc.relation.project | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: K054 | nb_NO |