dc.contributor.author | Adler, Steffen Andreas | |
dc.contributor.author | Randby, Åshild Taksdal | |
dc.date.accessioned | 2018-07-16T09:00:37Z | |
dc.date.available | 2018-07-16T09:00:37Z | |
dc.date.created | 2018-07-15T12:35:52Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.isbn | 82-479-0547-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2505611 | |
dc.description.abstract | Effekten av tre ulike konserveringsmetoder for bygg på fôropptak og melkekvalitet i økologisk landbruk ble testet i et fôringsforsøk med cross over design med tre perioder á en uke. Kyrne ble tildelt 6,0 kg TS (førstekalvskyr 5,0 kg TS) av enten tørket bygg (Arve), valset bygg ensilert med melasse, eller valset bygg ensilert med syrer. I tillegg til bygg ble kyrne tildelt grassurfôr ad libitum og en mineral/vitamin-blanding. Forsøket ble gjennomført i Bodø i mars 2004. Alle de tre metodene konserverte bygget godt. Konserveringsmetoden hadde ingen innvirkning på det totale fôropptaket. Kyrne var i sen laktasjon og melkeproduksjonen var lav, men det var ingen forskjell i ytelse mellom konserveringsmetodene for bygg. Innholdet av råprotein var lavt i grassurfôret og derfor også i den totale fôrrasjonen. Dette resulterte i ekstremt lavt innhold av ammonium i vomma. Når kyrne fikk bygg ensilert med syrer hadde de et noe lavere proteininnhold i melka enn når de fikk tørka eller melasseensilert bygg. Bare én av 12 prøver av kveldsmelk fra kyr som fikk bygg ensilert med melasse hadde redusert sensorisk kvalitet. Følgelig ble, i motsetning til tidligere forsøk, ingen negative effekter av ensilert bygg på sensorisk melkekvalitet observert. | nb_NO |
dc.description.abstract | Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk | nb_NO |
dc.description.abstract | Effect of barley preservation method on milk quality in organic farming | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Planteforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Grønn kunnskap e | |
dc.relation.ispartofseries | Grønn kunnskap e;9(115H) 2005 | |
dc.title | Effekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruk | nb_NO |
dc.title.alternative | Effect of barley preservation method on milk quality in organic farming | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 6 | nb_NO |
dc.source.volume | 9 | nb_NO |
dc.source.issue | 115H | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1597349 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |