Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAdler, Steffen Andreas
dc.contributor.authorRandby, Åshild Taksdal
dc.date.accessioned2018-07-16T09:00:37Z
dc.date.available2018-07-16T09:00:37Z
dc.date.created2018-07-15T12:35:52Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.isbn82-479-0547-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2505611
dc.description.abstractEffekten av tre ulike konserveringsmetoder for bygg på fôropptak og melkekvalitet i økologisk landbruk ble testet i et fôringsforsøk med cross over design med tre perioder á en uke. Kyrne ble tildelt 6,0 kg TS (førstekalvskyr 5,0 kg TS) av enten tørket bygg (Arve), valset bygg ensilert med melasse, eller valset bygg ensilert med syrer. I tillegg til bygg ble kyrne tildelt grassurfôr ad libitum og en mineral/vitamin-blanding. Forsøket ble gjennomført i Bodø i mars 2004. Alle de tre metodene konserverte bygget godt. Konserveringsmetoden hadde ingen innvirkning på det totale fôropptaket. Kyrne var i sen laktasjon og melkeproduksjonen var lav, men det var ingen forskjell i ytelse mellom konserveringsmetodene for bygg. Innholdet av råprotein var lavt i grassurfôret og derfor også i den totale fôrrasjonen. Dette resulterte i ekstremt lavt innhold av ammonium i vomma. Når kyrne fikk bygg ensilert med syrer hadde de et noe lavere proteininnhold i melka enn når de fikk tørka eller melasseensilert bygg. Bare én av 12 prøver av kveldsmelk fra kyr som fikk bygg ensilert med melasse hadde redusert sensorisk kvalitet. Følgelig ble, i motsetning til tidligere forsøk, ingen negative effekter av ensilert bygg på sensorisk melkekvalitet observert.nb_NO
dc.description.abstractEffekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruknb_NO
dc.description.abstractEffect of barley preservation method on milk quality in organic farmingnb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherPlanteforsknb_NO
dc.relation.ispartofGrønn kunnskap e
dc.relation.ispartofseriesGrønn kunnskap e;9(115H) 2005
dc.titleEffekt av ulike konserveringsmetoder for bygg på melkekvalitet i økologisk landbruknb_NO
dc.title.alternativeEffect of barley preservation method on milk quality in organic farmingnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.source.pagenumber6nb_NO
dc.source.volume9nb_NO
dc.source.issue115Hnb_NO
dc.identifier.cristin1597349
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel