Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDragland, Steinar
dc.contributor.authorSkarpaas, Olav
dc.date.accessioned2018-07-26T09:46:24Z
dc.date.available2018-07-26T09:46:24Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-17-00075-4
dc.identifier.issn0809-8654
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506577
dc.description.abstractØstersurt, oyster plant eller oyster leaf, - bare navnet kan sette i gang produksjonen av fordøyelsesvæsker i munn og mage. De saftige blågrønne bladene hevdes å smake som østers, og det skiller produktet fra de andre grønnsakene som vi dyrker. Østersurten skiller seg også ut ved at den ikke er innført fra sørligere breddegrader, men tvert i mot hører heime langt mot nord. Den synes å ha sin sørgrense på nordspissen av Danmark. I Danmark er forresten østersurt fredet. Hos oss er den mest vanlig langs kysten i Nord-Norge, men finnes også på Vestlandet og til og med ved Oslofjorden. En slik eksotisk grønnsak fra arktiske områder, bør ha mulighet til å bli en etterspurt gourmetbit ikke bare i vesten, men kanskje spesielt i de asiatiske landene… Nedlagt i saltlake på små glass, sammen med noen rødsprakende tyttebær… Det må være et ideelt grunnlag for en fantasifull kokk som ønsker å lage en spennende forrett, eller trenger pynt på fatet til hovedretten.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherBioforsknb_NO
dc.relation.ispartofseriesBioforsk TEMA;1(27) 2006
dc.titleØstersurt (Mertensia maritima L.) - en arktisk strandplante med et navn som beskriver smakennb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber7nb_NO
dc.source.volume1nb_NO
dc.source.issue27nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel