Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRandby, Åshild T.
dc.contributor.authorKrizsan, Sophie J.
dc.date.accessioned2018-07-26T21:29:53Z
dc.date.available2018-07-26T21:29:53Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-17-00077-8
dc.identifier.issn0809-8662
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506632
dc.description.abstractI løpet av ensileringsprosessen omdannes deler av plantematerialets lettløselige karbohydrater og ekte protein til syrer, nedbrytningsprodukter av protein, og til en rekke mindre kjente gjæringsprodukter, som estere, aldehyder og alkoholer. Gjæringsproduktene regnes som hovedårsak til at surfôr vanligvis spises i mindre mengder enn det opprinnelige plantematerialet. Likevel oppnås sjelden målbar respons på totalt TS-opptak når de enkelte gjæringsprodukter fôres eller infunderes i vom alene, i konsentrasjoner som normalt finnes i surfôr. Det er særlig når flere gjæringsprodukter virker sammen at redusert fôropptak kan påvises. Endringene som skjer i plantematerialet i ensileringsprosessen er høyst variable, og kan begrenses ved å nytte de beste ensileringsmetodene. Hurtig fortørking, tilsetting av effektive ensileringsmidler, samt rask og fullstendig utestenging av luft kan gi surfôr med praktisk talt samme verdi i fôringa som det opprinnelige grasmaterialet.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherBioforsknb_NO
dc.relation.ispartofseriesBioforsk FOKUS;1(10) 2006
dc.titleVirkning av gjæringsprodukter i surfôr på fôropptak og produksjonnb_NO
dc.title.alternativeEffect of silage fermentation products on feed intake and productionnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber12nb_NO
dc.source.volume1nb_NO
dc.source.issue10nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel