Mat og industri 2015. Status og utvikling i norsk matindustri
dc.contributor.editor | Kårstad, Signe | |
dc.date.accessioned | 2018-10-08T09:24:55Z | |
dc.date.available | 2018-10-08T09:24:55Z | |
dc.date.created | 2016-01-25T15:04:03Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.isbn | 978‐82‐7077‐917‐8 | |
dc.identifier.issn | 1502-1491 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2566805 | |
dc.description.abstract | Norsk matindustri er en av Norges største fastlandsindustrier og har stor sysselsetting i distriktene med bedrifter spredt ut over hele landet. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk primærnæring, og med unntak av fiskebransjen, selger matindustrien produktene sine først og fremst i det norske markedet. Den største andelen av mat- og drikkevarer kjøpes i dagligvarebutikker og konsumeres i husholdningene. Den samlede forbruksutgiften til mat- og drikkevarer i norske husholdninger utgjorde om lag 236,8 mrd. kroner i 2014. Tall for 2013, og beregninger gjort for 2014, viser at utviklingen for matindustrien sett under ett er positiv. Det er en økning i flere sentrale konjunkturindikatorer, som antall sysselsatte, bedrifter, produksjonsverdi, bruttoinvesteringer og verdiskaping. Verdiskapingen i matindustrien har vært sterkere enn i øvrig industri de siste årene, og særlig etter finanskrisen i 2008. Dette kan forklares med at matindustrien er mindre sårbar ovenfor konjunktursvingninger. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NIBIO | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Mat og industri | |
dc.relation.ispartofseries | Mat og industri; | |
dc.subject | Matvarer | nb_NO |
dc.subject | Foods | nb_NO |
dc.subject | Drikkevarer | nb_NO |
dc.subject | Beverages | nb_NO |
dc.subject | Produksjon | nb_NO |
dc.subject | Production | nb_NO |
dc.title | Mat og industri 2015. Status og utvikling i norsk matindustri | nb_NO |
dc.type | Report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Landbruks- og fiskerifag: 900 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Agriculture and fisheries science: 900 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 158 | nb_NO |
dc.source.issue | 2015 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1321936 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original |