dc.contributor.author | Korsæth, Audun | |
dc.date.accessioned | 2019-06-14T12:04:18Z | |
dc.date.available | 2019-06-14T12:04:18Z | |
dc.date.created | 2019-06-14T12:59:31Z | |
dc.date.issued | 2019-06 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-02367-8 | |
dc.identifier.issn | 2464-1162 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2600876 | |
dc.description.abstract | EAT-Lancet-rapporten «Food in the Anthropocene» ble publisert i det velrenommerte tidsskriftet Lancet 17.januar 2019, og rapporten har fått mye oppmerksomhet i ettertid. Til sammen 37 forskere og eksperter har bidratt i arbeidet med rapporten, der målet har vært å beskrive et universelt, sunt referanse-kosthold kvantitativt, som integrerer globale, vitenskapelige grenseverdier for å redusere miljøødeleggende matproduksjon på alle nivå. I denne NIBIO-rapporten er EAT-Lancet-rapporten vurdert fra ulike perspektiv; fra et vitenskapelig ståsted, fra et realpolitisk ståsted, fra et nasjonalt ståsted og fra et forbrukerperspektiv. Her fokuseres det på bærekraftsanalysene i EAT-Lancetrapporten, og ikke på de ernæringsmessige vurderingen, selv om de sistnevnte absolutt kan diskuteres..... | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NIBIO | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO Rapport;5(83) 2019 | |
dc.subject | Bærekraft | nb_NO |
dc.subject | Sustainability | nb_NO |
dc.subject | Matproduksjon | nb_NO |
dc.subject | Food production | nb_NO |
dc.title | EAT-Lancet-kommisjonens rapport belyst fra ulike perspektiv | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Andre landbruksfag: 919 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Other agricultural sciences: 919 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 20 | nb_NO |
dc.source.volume | 5 | nb_NO |
dc.source.issue | 83 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1704973 | |
dc.relation.project | NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 670001.01 | nb_NO |
cristin.unitcode | 7677,1,0,0 | |
cristin.unitname | Divisjon for matproduksjon og samfunn | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |