Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKorsæth, Audun
dc.date.accessioned2019-06-14T12:04:18Z
dc.date.available2019-06-14T12:04:18Z
dc.date.created2019-06-14T12:59:31Z
dc.date.issued2019-06
dc.identifier.isbn978-82-17-02367-8
dc.identifier.issn2464-1162
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2600876
dc.description.abstractEAT-Lancet-rapporten «Food in the Anthropocene» ble publisert i det velrenommerte tidsskriftet Lancet 17.januar 2019, og rapporten har fått mye oppmerksomhet i ettertid. Til sammen 37 forskere og eksperter har bidratt i arbeidet med rapporten, der målet har vært å beskrive et universelt, sunt referanse-kosthold kvantitativt, som integrerer globale, vitenskapelige grenseverdier for å redusere miljøødeleggende matproduksjon på alle nivå. I denne NIBIO-rapporten er EAT-Lancet-rapporten vurdert fra ulike perspektiv; fra et vitenskapelig ståsted, fra et realpolitisk ståsted, fra et nasjonalt ståsted og fra et forbrukerperspektiv. Her fokuseres det på bærekraftsanalysene i EAT-Lancetrapporten, og ikke på de ernæringsmessige vurderingen, selv om de sistnevnte absolutt kan diskuteres.....nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNIBIOnb_NO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport;5(83) 2019
dc.subjectBærekraftnb_NO
dc.subjectSustainabilitynb_NO
dc.subjectMatproduksjonnb_NO
dc.subjectFood productionnb_NO
dc.titleEAT-Lancet-kommisjonens rapport belyst fra ulike perspektivnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Andre landbruksfag: 919nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Other agricultural sciences: 919nb_NO
dc.source.pagenumber20nb_NO
dc.source.volume5nb_NO
dc.source.issue83nb_NO
dc.identifier.cristin1704973
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 670001.01nb_NO
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel