dc.contributor.author | Asheim, Leif Jarle | |
dc.contributor.author | Lunnan, Tor | |
dc.date.accessioned | 2020-06-08T09:23:10Z | |
dc.date.available | 2020-06-08T09:23:10Z | |
dc.date.created | 2019-09-24T11:43:04Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-00941-2 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2657147 | |
dc.description.abstract | Dei siste ti åra har det vore ein vesentleg nedgang i talet på storfe både på landsbasis og i fjellbygdene. På landsbasis er nedgangen vel 12 % medan den samla for Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag er knapt 9 % (SSB 2010). Størstedelen av storfekjøtet her i landet vert produsert ved oppfôring av overskotskalvar frå mjølkeproduksjon, men færre mjølkekyr og kalvar har ført til mindre beiteopptak. Med høgare beiteopptak per dyr kan utnyttinga av innmarks- og utmarksareal betrast. Spesielt vil overgang til kastratar i staden for oksar gje større produksjon på beite. Artikkelen jamfører økonomien med oksar og kastratar i fjellbygdene og diskuterer føresetnader for lønsam produksjon av beitebasert kjøt. | |
dc.description.abstract | Ekstensiv storfekjøtproduksjon på kastratar for redusert attgroing i fjellbygder og utmark | |
dc.language.iso | nno | |
dc.publisher | Bioforsk | |
dc.relation.ispartof | Bioforsk TEMA | |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk TEMA | |
dc.title | Ekstensiv storfekjøtproduksjon på kastratar for redusert attgroing i fjellbygder og utmark | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 6 | |
dc.source.volume | 7 | |
dc.source.issue | 9 | |
dc.identifier.cristin | 1728244 | |
cristin.unitcode | 7677,1,0,0 | |
cristin.unitname | Divisjon for matproduksjon og samfunn | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |