Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAsheim, Leif Jarle
dc.contributor.authorLunnan, Tor
dc.date.accessioned2020-06-08T09:23:10Z
dc.date.available2020-06-08T09:23:10Z
dc.date.created2019-09-24T11:43:04Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-17-00941-2
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2657147
dc.description.abstractDei siste ti åra har det vore ein vesentleg nedgang i talet på storfe både på landsbasis og i fjellbygdene. På landsbasis er nedgangen vel 12 % medan den samla for Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag er knapt 9 % (SSB 2010). Størstedelen av storfekjøtet her i landet vert produsert ved oppfôring av overskotskalvar frå mjølkeproduksjon, men færre mjølkekyr og kalvar har ført til mindre beiteopptak. Med høgare beiteopptak per dyr kan utnyttinga av innmarks- og utmarksareal betrast. Spesielt vil overgang til kastratar i staden for oksar gje større produksjon på beite. Artikkelen jamfører økonomien med oksar og kastratar i fjellbygdene og diskuterer føresetnader for lønsam produksjon av beitebasert kjøt.
dc.description.abstractEkstensiv storfekjøtproduksjon på kastratar for redusert attgroing i fjellbygder og utmark
dc.language.isonno
dc.publisherBioforsk
dc.relation.ispartofBioforsk TEMA
dc.relation.ispartofseriesBioforsk TEMA
dc.titleEkstensiv storfekjøtproduksjon på kastratar for redusert attgroing i fjellbygder og utmark
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber6
dc.source.volume7
dc.source.issue9
dc.identifier.cristin1728244
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel