Show simple item record

dc.contributor.authorAsheim, Leif Jarle
dc.contributor.authorLunnan, Tor
dc.date.accessioned2020-06-08T09:23:10Z
dc.date.available2020-06-08T09:23:10Z
dc.date.created2019-09-24T11:43:04Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-17-00941-2
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2657147
dc.description.abstractDei siste ti åra har det vore ein vesentleg nedgang i talet på storfe både på landsbasis og i fjellbygdene. På landsbasis er nedgangen vel 12 % medan den samla for Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag er knapt 9 % (SSB 2010). Størstedelen av storfekjøtet her i landet vert produsert ved oppfôring av overskotskalvar frå mjølkeproduksjon, men færre mjølkekyr og kalvar har ført til mindre beiteopptak. Med høgare beiteopptak per dyr kan utnyttinga av innmarks- og utmarksareal betrast. Spesielt vil overgang til kastratar i staden for oksar gje større produksjon på beite. Artikkelen jamfører økonomien med oksar og kastratar i fjellbygdene og diskuterer føresetnader for lønsam produksjon av beitebasert kjøt.
dc.description.abstractEkstensiv storfekjøtproduksjon på kastratar for redusert attgroing i fjellbygder og utmark
dc.language.isonno
dc.publisherBioforsk
dc.relation.ispartofBioforsk TEMA
dc.relation.ispartofseriesBioforsk TEMA
dc.titleEkstensiv storfekjøtproduksjon på kastratar for redusert attgroing i fjellbygder og utmark
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber6
dc.source.volume7
dc.source.issue9
dc.identifier.cristin1728244
cristin.unitcode7677,1,0,0
cristin.unitnameDivisjon for matproduksjon og samfunn
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record