Arktisk storfekjøttproduksjon
Hansen, Inger; Jørgensen, Grete M.; Berge, Christine K.; Nagel-Alne, Gunvor E.; Gilhuus, Marianne; Stubsjøen, Solveig M.; Ellingsen-Dalskau, Kristian; Mejdell, Cecilie M.
Others
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/2835325Utgivelsesdato
2021-12Metadata
Vis full innførselSamlinger
- NIBIO POP [343]
Sammendrag
Produksjonen av storfekjøtt i Norge kjennetegnes bl.a. av stor variasjon med hensyn til fjøsbygg,
driftssystemer, driftsrutiner og beiteforhold. Vi har besøkt 30 gårdsbruk og spurt produsentene
selv om hva de mener er de viktigste suksessfaktorene for god produksjon og dyrevelferd i storfekjøttproduksjonen.
I en serie på tre NIBIO-POPer publiseres resultater fra prosjektene «Arktisk
storfekjøttproduksjon» (Hansen & Jørgensen 2016) og «Storfekjøttproduksjon i fjellregionen»
(Berge m.fl. 2017). Dette er den første, hvor vi deler bøndenes anbefalinger for gode driftsløsninger
og bygninger som de selv har erfart fungerer. Målgruppa er storfekjøttprodusenter, spesielt
de som er i etableringsfasen.