Blar i NIBIO RAPPORT på forfatter "Elstad Stensgård, Aina"
-
Klimatiltak i jordbruk og matsektoren. Kostnadsanalyse av fem tiltak
Pettersen, Ivar; Grønlund, Arne; Elstad Stensgård, Aina; Walland, Finn (NIBIO Rapport;3(2) 2017, Research report, 2017-01-31)Norsk jordbruk står for om lag åtte prosent av de norske klimagassutslippene. Jordbrukets utslipp kan, etter våre analyser, reduseres betydelig, uten å påføre samfunnet vesentlige kostnader. Rapporten vurderer kostnader ... -
Klimatiltak i jordbruk og matsektoren. Kostnadsanayse av fire tiltak
Pettersen, Ivar; Grønlund, Arne; Elstad Stensgård, Aina; Walland, Finn (NIBIO Rapport;3(85) 2017, Research report, 2017-08-30)The research team has investigated social costs of four measures aiming to reduce climate gas emissions from Norwegian agriculture: 1. Produce biogas from manure, 2. Substitute plant based products and fish for cattle meat, ... -
Mulighetsstudie biogassanlegg Helgeland. Biogass Helgeland basert på regionale koblinger mellom blå-grønn sektor
Lind, Vibeke; Elstad Stensgård, Aina; Lyng, Kari-Anne Kallerud; Bär, Annette; Hansen, Inger (NIBIO Rapport;4(82)2018, Research report, 2018-12)Biogass kan være en del av løsningen for norsk landbruk til å redusere klimagassutslippene fra sektoren. I dette prosjektet har et konsortium bestående av Søndre Helgeland Miljøverk IKS, BioMiljø AS, LetSea AS, Nordland ... -
Redusert matsvinn og endret kosthold – muligheter for beregning av effekt på klimagassutslipp fra jordbruket
Prestvik, Anne; Mittenzwei, Klaus; Elstad Stensgård, Aina (NIBIO-rapport;8(7) 2022, Research report, 2022-01)Denne rapporten presenterer datagrunnlag for matsvinn og kosthold og mulighetene for å beregne hvilken effekt redusert matsvinn og endret kosthold vil ha på klimagassutslipp fra det norske jordbruket. Redusert matsvinn og ... -
Samfunnsøkonomisk analyse av halvering av matsvinn i henhold til bransjeavtalen om redusert matsvinn – Klimakur 2030
Elstad Stensgård, Aina; Pettersen, Ivar; Grønlund, Arne (NIBIO Rapport;5(177) 2019, Research report, 2019-11)Dette notatet omhandler tiltak for redusert matsvinn i forbindelse med klimakur 2030. Datagrunnlaget har blitt forbedret sammenlignet med tidligere utredninger av dette tiltaket. Det gjelder først og fremst en produktspesifikk ...