• Mat og opplevingar i fjellet: Berekraftig bruk av lokale ressursar 

      Eiter, Sebastian; Bele, Bolette; Fjellstad, Wendy Jane; Flø, Bjørn Egil; Sickel, Hanne; Vennesland, Birger; Dramstad, Wenche (NIBIO Rapport 8(121) 2022;, Research report, 2022-09)
      Det er 69 fjellkommunar i Noreg og 29 tilliggjande fjellkommunar. Som fjellområde reknast areal som ligg over 700 m o.h. i Sør-Noreg og over 600 m o.h. i Trøndelag. Utmark dekker ein stor del av landarealet i Noreg, og ...
    • SusCatt Synthesis report : Productivity, resource efficiency and product quality of forage and grazing based cattle production systems 

      Butler, Gillian; Flø, Bjørn Egil; Gottardo, Flaviana; Hessle, Anna; Koesling, Matthias; Nadeau, Elisabet; Malisch, Carsten; Riuzzi, Giorgia; Sakowski, Tomasz; Woodhouse, Anna; Walland, Finn; Steinshamn, Håvard (NIBIO-rapport;7(61) 2021, Research report, 2021-03)
      SusCatt considered a wide range of innovations or system comparisons in the 6 countries, all aimed to improve sustainability within European cattle farming. On the whole, these involved reducing production intensity, making ...
    • SWOT-analyse av det norske landbaserte matproduksjonssystemets bidrag til matsikkerhet 

      Bonesmo, Helge; Bakken, Anne Kjersti; Flaten, Ola; Flø, Bjørn Egil; Gjerlaug-Enger, Eli; Henriksen, Trond Maukon; Hjelt, Anna Landrø; Johansen, Line; Maurset, Marie Uhlen; Stav, Helene; Steinshamn, Håvard; Svendgård-Stokke, Siri; Tufte, Torbjørn; Vatn, Synnøve (NIBIO Rapport, Research report, 2023)
      Det norske landbasert matsystemet kan defineres som et system bestående av produksjon, foredling, transport og konsumpsjon av jordbruksprodukt. I denne rapporten presenteres resultatene av en SWOT-analyse med hensyn til ...