• ØKOLOGISK LANDBRUK Produksjon og bruk av eget såkorn 

      Frøseth, Randi Berland; Løes, Anne-Kristin; Silja Valand; Guro Brodal (NIBIO-pop;8(17) 2022, Journal article, 2022-05)
      Godt såkorn er en forutsetning for en vellykket kornproduksjon. Såkorn bør ha høy spireevne, være friskt, og ha minst mulig innblanding av annet frø. Rensing og kvalitetstesting er viktig for å oppnå dette, men grunnlaget ...
    • Økonomien i robotmelking 

      Vasseljen, Jostein (NIBIO POP;2(22) 2016, Others, 2016)
      Det monteres ca. 200 nye melkeroboter i norske fjøs årlig. Kapasiteten til en melkerobot er ca. 60 – 70 årskyr. Melkeproduksjonsbruk som har investert i melkerobot, har hatt en svakere økonomisk utvikling fra 2013 til ...
    • Økt matproduksjon i Europa kan forringe naturmangfoldet i jordbrukslandskapet 

      Fjellstad, Wendy Jane; Eiter, Sebastian (NIBIO-pop;8(6) 2022, Journal article, 2022-03)
      Karplanter, meitemark, edderkopper og ville bier ble registrert på økologisk og konvensjonelt drevne gårdsbruk i Nord-Østerdalen og i ni andre regioner i Europa. Semi-naturlige områder som kantsoner, skogholt og små ...
    • Øyer av jordbruk midt i byen 

      Aune-Lundberg, Linda (NIBIO POP;3(12) 2017, Others, 2017-06)
      81 prosent av Norges befolkning, det vil si omlag 4 230 000 mennesker, bor i en av landets 990 tettsteder. Gjennomsnittlig er 80 prosent av tettstedenes areal brukt til bebyggelse. Inneklemt mellom bebyggelse og infrastruktur ...