dc.contributor.author | Bergersen, Ove | |
dc.contributor.author | Ødegaard, Elling | |
dc.date.accessioned | 2022-05-27T06:51:42Z | |
dc.date.available | 2022-05-27T06:51:42Z | |
dc.date.created | 2022-05-19T08:19:57Z | |
dc.date.issued | 2022-05 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-03076-8 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2996323 | |
dc.description.abstract | Det ble lagt opp en testranke med 22 temperatursensorer for å måle og modellere temperaturutviklingen i kompostrankene hos Maarud. Hygieniserings tiden som krever temperaturer over 55°C i ranken er forventet å være 45-50 dager med 2 vendinger. Temperaturen er i perioder over flere dager høyere enn 55-60°C både i ytterkant og nærmere bunnen av ranka. Flere vendinger av ranka sikrer at materialet som er brutt ned i ulik grad blandes på nytt og ranken får oppsving i temperaturen. Forsøket viste også at for tidlig vending kan forstyrre temperaturutviklingen i ranken og at nok struktur og varm kompost i blandet avfallet gir god effekt på temperaturutvikling og hygienisering av avfallet fra fabrikken. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | NIBIO | en_US |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO-rapport;8(69) 2022 | |
dc.subject | Kompostering | en_US |
dc.subject | Storskala rankekompostering | en_US |
dc.subject | Modellering av temperatur utvikling i kompost | en_US |
dc.title | Modellering av temperaturutvikling i store kompostranker før og etter vending hos Maarud 2022 – Delrapport 2 | en_US |
dc.title.alternative | Modellering av temperaturutvikling i store kompostranker før og etter vending hos Maarud 2022 – Delrapport 2 | en_US |
dc.type | Research report | en_US |
dc.description.version | publishedVersion | en_US |
dc.source.pagenumber | 20 | en_US |
dc.source.volume | 8 | en_US |
dc.source.issue | 69 | en_US |
dc.identifier.cristin | 2025424 | |
dc.relation.project | NIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 52224 | en_US |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |