dc.contributor.author | Slågedal, Kaia | |
dc.contributor.author | Pedersen, Susanne Friis | |
dc.contributor.author | Hoyer, Carla | |
dc.contributor.author | Jakobsen, Sara Brunborg | |
dc.contributor.author | Verheul, Michel | |
dc.date.accessioned | 2025-03-10T13:04:16Z | |
dc.date.available | 2025-03-10T13:04:16Z | |
dc.date.created | 2025-03-10T09:36:10Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-03689-0 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3182611 | |
dc.description.abstract | Nye regler for økologisk landbruk krever at økologiske grønnsaker dyrkes i uavgrensa medium, det vil si uten tett skille mellom vekstmediet og den stedlige grunnen. Det betyr at økologisk agurk og tomat ikke lenger kan dyrkes i sekker eller matter med torv eller andre vekstmedier; de må dyrkes i grunnjorda eller ha forbindelse til denne. Det har ikke vært vanlig å dyrke på denne måten i kommersielle norske økologiske veksthus. Det kan derfor bli en utfordring for dyrkerne, og det kreves noen tilpasninger av dyrkingsmetoden og en mer langsiktig tenking, når det kommer til gjødsling, jordhelse og biologisk liv i jorda. Erfaringer fra Norge og andre nordiske land viser at det lar seg gjøre å dyrke på denne måten og at det kan gi like stor avling som ved dyrking i sekk. | |
dc.description.abstract | Dyrkingsveiledning for økologisk agurk og tomat i jord i veksthus | |
dc.language.iso | nob | |
dc.publisher | NIBIO | |
dc.relation.ispartof | NIBIO Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | NIBIO Rapport | |
dc.title | Dyrkingsveiledning for økologisk agurk og tomat i jord i veksthus | |
dc.title.alternative | Dyrkingsveiledning for økologisk agurk og tomat i jord i veksthus | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 30 | |
dc.source.volume | 11 | |
dc.source.issue | 31 | |
dc.identifier.cristin | 2365333 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |