Show simple item record

dc.contributor.authorSlågedal, Kaia
dc.contributor.authorPedersen, Susanne Friis
dc.contributor.authorHoyer, Carla
dc.contributor.authorJakobsen, Sara Brunborg
dc.contributor.authorVerheul, Michel
dc.date.accessioned2025-03-10T13:04:16Z
dc.date.available2025-03-10T13:04:16Z
dc.date.created2025-03-10T09:36:10Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.isbn978-82-17-03689-0
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3182611
dc.description.abstractNye regler for økologisk landbruk krever at økologiske grønnsaker dyrkes i uavgrensa medium, det vil si uten tett skille mellom vekstmediet og den stedlige grunnen. Det betyr at økologisk agurk og tomat ikke lenger kan dyrkes i sekker eller matter med torv eller andre vekstmedier; de må dyrkes i grunnjorda eller ha forbindelse til denne. Det har ikke vært vanlig å dyrke på denne måten i kommersielle norske økologiske veksthus. Det kan derfor bli en utfordring for dyrkerne, og det kreves noen tilpasninger av dyrkingsmetoden og en mer langsiktig tenking, når det kommer til gjødsling, jordhelse og biologisk liv i jorda. Erfaringer fra Norge og andre nordiske land viser at det lar seg gjøre å dyrke på denne måten og at det kan gi like stor avling som ved dyrking i sekk.
dc.description.abstractDyrkingsveiledning for økologisk agurk og tomat i jord i veksthus
dc.language.isonob
dc.publisherNIBIO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport
dc.titleDyrkingsveiledning for økologisk agurk og tomat i jord i veksthus
dc.title.alternativeDyrkingsveiledning for økologisk agurk og tomat i jord i veksthus
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber30
dc.source.volume11
dc.source.issue31
dc.identifier.cristin2365333
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record