Browsing NIBIO Brage by Subject "Økologisk mat"
Now showing items 1-14 of 14
-
Dekningsbidragskalkylar Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland 2009/2010
(NILF Notat;2009-9, Research report, 2009-03)Dekningsbidragskalkylar for 2009/2010 er utarbeida av NILF, distriktskontoret i Bergen. Kalkylane dekkjer Rogaland og Agder, og er ei oppdatering av tidlegare utgjevne kalkylehefte. Kalkylane er no tekne inn i NILFs ... -
Fokus på FoU, formidling og strategi for å auke produksjonen av økologisk frukt og bær
(NIBIO Rapport;2(147) 2016, Research report, 2016-12-20)Føregangsfylket for økologisk frukt og bær (FFFB) gav NIBIO ved Gunnhild Jaastad i oppdrag å vidareføre og ferdigstille arbeid som Jaastad hadde hatt ansvar for i perioden som tilsett i FFFB. Oppdraget var å 1) initiere ... -
Hva skal det være: epler i løsvekt eller emballert Butikkforsøk med norske, økologiske epler
(NILF Notat;2012-5, Research report, 2012-03)Denne rapporten er en oppsummering av et delprosjekt som ble gjennomført i forbindelse med samarbeidsprosjektet «Norsk økologisk frukt til forbrukar». Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med BAMA og butikkjeden Safari ... -
Jord, avlinger og næringsbalanser ved økologisk drift. Langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Rapporten beskriver endringer i jord, avlinger og næringsbalanser basert på omfattende registreringer ved Tingvoll gard i perioden fra 1991 til 2013. Garden ble omlagt til økologisk drift i perioden 1987 til 1994. ... -
Kartlegging av flaskehalser i økologisk landbruk i Nord-Norge
(Bioforsk rapport;2(69) 2007, Research report, 2007-06-07)Høsten 2006 ble det satt i gang en spørreundersøkelse for å kartlegge flaskehalser i økologisk landbruk i Nord-Norge, samt synliggjøre årsakene til at ikke flere legger om. Spørreundersøkelsen gikk ut til både Debio-godkjente ... -
Lokal mat og lokale spisesteder - Resultater fra intervju med et utvalg spisesteder, leverandører og spisegjester på Helgeland
(NIBIO RAPPORT;3(97) 2017, Research report, 2017-07-18)Forbrukernes interesse for lokal mat er stadig økende. Dette gjenspeiles bl.a. i økt omsetningstall for lokal mat. Halvparten av norske turister sier samtidig at lokale mat- og drikkeopplevelser er viktige når de reiser i ... -
Organic and conventional public food procurement for youth in Norway
(Bioforsk rapport;5(110) 2010, Research report, 2010-08-05)Young consumers are an important target group, because habits are established at young age. Hence, introducing children to organic food in public settings such as schools may be an efficient way to increase the consumption ... -
Organic and conventional public food procurement for youth in Norway
(Bioforsk rapport;3(43) 2008, Research report, 2008-02-19)In Norway, public procurement of food to youth is not well developed in comparison to many other European and Scandinavian countries. School meals are only offered in very few primary schools, and the common school meal ... -
Organic food in schools and kindergartens in Trondheim. A case study report.
(Bioforsk rapport;5(18) 2010, Research report, 2010-01-25)In October 2007, the municipality of Trondheim, Norway decided to increase the public consumption of organic food. The share of public schools and kindergartens offering organic food should be increased by 20 % within 2011, ... -
Økologisk mat i de nordiske landene - tilgang på råvarer og faktorer som påvirker omsetning av økologisk mat
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Det er samlet informasjon om markedet for økologisk mat i de nordiske landene. Ulikheter mellom landene er belyst ved å sammenligne faktorer som politiske mål og oppfølging av disse, innenlands produksjon av økologisk mat, ... -
Økologisk mat i Forsvaret - Hva mener brukerne av Forsvarets messer om økologisk matservering?
(Bioforsk rapport;6(55) 2011, Research report, 2011-04-19)Det er gjennomført en spørreundersøkelse ved fire av Forsvarets avdelinger, for å finne ut hva brukerne mener om å servere økologisk mat i Forsvarets messer og hvilke holdninger de har til slik mat. -
Økologisk mat i offentlig sektor
(NILF Notat;2007-4, Research report, 2007-02)I 2005 var 3,5 % av jordbruksarealene økologiske, og det var registrert 2 496 godkjente, økologiske produsenter i Norge. Andelen økologisk produksjon varierer mellom ulike landsdeler og produksjoner. Produksjonen av økologisk ... -
Økologisk mjølkeproduksjon - langtidsstudier på Tingvoll gard 1991-2013
(Bioforsk Rapport;, Research report, 2014)Rapporten omhandler den økologiske mjølkeproduksjonen på Tingvoll gard. Tingvoll gard ligger i Tingvoll kommune på Nordmøre og eies av Norsk senter for økologisk landbruk. Hele gården ble godkjent for økologisk drift i ... -
Økt kunnskap om økologisk tunnelproduksjon av bær. Sorter, gjødsling, dyrkingsteknikk
(NIBIO-rapport;7(77) 2021, Research report, 2021-04)Bærproduksjon i plasttunnel har blitt trukket frem som en løsning for økologisk bærdyrking. Et slikt produksjonssystem er relativt nytt i Norge, og det er behov for mer kunnskap for å optimalisere produksjonen. I perioden ...