Browsing NIBIO Brage by Subject "Genetiske ressurser"
Now showing items 1-7 of 7
-
Bevaring av genetiske ressurser hos norske skogstrær
(Glimt fra skogforskningen;2-2001, Others, 2001) -
Bevaring av skogtregenetiske ressurser
(NIBIO Rapport;5(8) 2019, Research report, 2019-01)Bevaringsplanen for skogtregenetiske ressurser fra Norsk genressurssenter gir status for eksisterende bevaringsarbeid og definerer behov for framtidig bevaring for å sikre genetisk variasjon i skogtrær i Norge. Genetisk ... -
Genetisk variasjon mellom norske populasjoner av eik - Resultater fra forsøk i Norge og Danmark
(NIBIO Rapport;3(69) 2017, Research report, 2017-06-20)Et forsøk med sommer- og vintereik fra 14 populasjoner fra Borre i nord til Mandal i sør, i tillegg til tre danske frøkilder, ble etablert på Kaldvell, Aust-Agder, i 2001. De samme materialene ble plantet på fem ... -
Handlingsplan for bevaring og bærekraftig bruk av husdyrgenetiske ressurser i Norge 2008-2010
(Dokument fra Skog og landskap;01/2009, Research report, 2009)Husdyrgenetiske ressurser er et avgjørende grunnlag for biologisk mangfold hos husdyr. Husdyrgenetiske ressurser er husdyra som produserer mat og andre produkter vi mennesker har bruk for og husdyra som brukes i avlsarbeidet ... -
Nøkkeltall 2021 fra Norsk genressurssenter
(NIBIO-rapport;8(93) 2022, Research report, 2022-05)Rapporten gir oversikt over status for bevaringsverdige husdyr, skogtrær og kulturplanter i Norge for 2021. Sentrale begreper i genressursarbeidet for husdyr, planter og skogtrær er definert og forklart. -
Nøkkeltall fra Norsk genressurssenter 2017 Status for bevaringsverdige husdyr, skogtrær og nytteplanter
(NIBIO Rapport;, Research report, 2018-06-14)Rapporten gir oversikt over status for bevaringsverdige husdyr, skogtrær og kulturplanter. De bevaringsverdige storferasene kan vise til lange tidsserier som viser at populasjonene stort sett øker. For de andre husdyrrasene ... -
Strategiplan for Norsk genressurssenter
(Rapport fra Skog og landskap;19/2013, Research report, 2013)Genetiske ressurser er en avgjørende faktor for all mat- og landbruksproduksjon og en viktig del av vår kulturarv. Moderne foredlings- og produksjonsmetoder har økt volumproduksjonen dramatisk samtidig som det genetiske ...