• Dagligvarehandel og mat 2008 

      Pettersen, Ivar (NILF Rapport;2008-1, Research report, 2008-02)
      Norsk dagligvarehandel lever av å formidle mat og andre dagligvarer til norske forbrukere. Dagligvarehandelen er således med på å prege forbrukernes hverdag og bidrar i betydelig grad til norsk verdiskaping. Verdien av ...
    • Dagligvarehandel og mat 2011 Perspektiver for verdikjedene for matvarer 

      Gabrielsen, Tommy Staahl; Pettersen, Ivar (Dagligvarehandel og mat;2011, Research report, 2011)
      Analyser av tilgjengelige data for tilpasninger i verdikjeden for matvarer i Norge bekrefter at norske forbrukere betaler en betydelig høyere pris for dagligvarene enn konsumentene i våre naboland. Én viktig årsak synes å ...
    • Mat og industri 2009. Status og utvikling i norsk matindustri 

      Nordlund, Anders (Mat og industri;2009, Research report, 2009-04)
      Norsk matindustri er en sentral aktør i den norske matkjeden og en stor bidragsyter til verdiskaping i norsk industri. Norsk matindustri er Norges nest største industribransje etter verkstedindustrien og står for 19 prosent ...
    • Mat og industri 2012. Status og utvikling i norsk matindustri 

      Rålm, Per Christian; Hval, Julie Nåvik (Mat og industri;2012, Research report, 2012-09)
      Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral, og en helt nødvendig del av en komplett verdikjede for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ...
    • Mat og industri 2013. Status og utvikling i norsk matindustri 

      Rålm, Per Christian (Mat og industri;2013, Research report, 2013-10)
      Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral del i en av de få komplette verdikjeder i Norge, verdikjeden for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk ...
    • Mat og industri 2014. Status og utvikling i norsk matindustri 

      Rålm, Per Christian (Mat og industri;2014, Research report, 2014-10)
      Norsk matindustri er Norges nest største fastlandsindustri og har stor sysselsetting i distriktene med matindustribedrifter spredt ut over hele landet. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk primærnæring, ...
    • Matkjeden – en analyse av produksjonsverdi, omsetning og kostnadsstrukturer i verdikjeden for mat 

      Kjesbu, Erland; Kjuus, Johanne; Forsell, Leif (NILF Notat;2003-30, Research report, 2003-12)
    • Støtte til økologisk landbruk 

      Hjukse, Oddmund; Stornes, Ole Kristian (NILF Notat;2012-2, Research report, 2012-01)
      Notatet redegjør for et anslag for offentlig støtte til økologisk produksjon i norsk jordbruk på 402 mill. kr i 2009 og 396 mill. kr i 2010. Støtten fordeler seg på en rekke ulike kilder og støtteformer som midler over ...
    • Verdiskaping og sysselsetting i jordbruket i Møre og Romsdal 

      Kjesbu, Erland; Sjelmo, Otto (NILF Notat;2007-10, Research report, 2007-06)
      Dette notatet presenterer beregninger av omsetning, verdiskaping og sysselsetting for ulike produksjoner innen jordbruket i Møre og Romsdal på kommunenivå. Videre har det vært en målsetting å tilpasse beregningsmodellen ...
    • Verdiskaping og sysselsetting i jordbruket i Nord-Trøndelag 

      Kjesbu, Erland; Sjelmo, Otto; Holien, Svein Olav (NILF Notat;2006-11, Research report, 2006-05)
      Hensikten med prosjektet har vært å beregne jordbrukets omsetning, verdiskaping og sysselsetting på kommunenivå i Nord-Trøndelag fylke. Videre har det vært en målsetting å videreutvikle beregningsmodellen slik at den kan ...
    • Verdiskaping og sysselsetting i jordbruket i Sør-Trøndelag 

      Sjelmo, Otto; Holien, Svein Olav; Skarsem, Knut (NILF Notat;2005-12, Research report, 2005-11)
      Siktemålet med dette notatet har vært å vise jordbrukets bidrag til verdiskaping og sysselsetting på kommunenivå i Sør-Trøndelag fylke. I den sammenhengen har det også vært viktig å vise sårbarheten for endringer i ...
    • Økonomien i produksjon av plommer 

      Knutsen, Heidi; Haukås, Torbjørn (NILF Rapport;2004-1, Research report, 2004-01)