Blar i NIBIO Brage på forfatter "Milford, Anna Birgitte"
-
Mer samarbeid og målrettet støtte kan øke produksjon og omsetning av lokale grønnsaker i Bergen
Milford, Anna Birgitte; Beitnes, Mari Støverud (Journal article, 2023)Det er få lokale, småskala grønnsaksprodusenter som selger varene sine i Bergen i dag. For å få innspill til hvordan slik omsetning kan økes ble det organisert to arbeidsmøter med grønnsaksprodusenter, representanter for ... -
Motivasjon for økologisk kornproduksjon
Prestvik, Anne; Milford, Anna Birgitte (NILF-rapport;, Research report, 2015)Oppland fylke er foregangsfylke for økologisk kornproduksjon og skal bidra til å øke den økologiske kornproduksjonen i Norge. Som en del av dette arbeidet har vi i dette prosjektet hatt som formål å avdekke hvorfor ikke ... -
Muligheter og hindringer for bruk av arbeidskraft i grøntsektoren i Norge - Hva har vi lært fra pandemien?
Kårstad, Signe; Haukås, Torbjørn; Milford, Anna Birgitte (NIBIO Rapport, Research report, 2023)Vi har kartlagt arbeidskraftbehovet til grøntprodusenter i Norge gjennom intervju og gjennom en spørreundersøkelse som ble utført i mars 2022. Målsettingen har vært å undersøke hvordan arbeidskraftbehovet til grøntsektoren ... -
Nudges to increase recycling and reduce waste
Milford, Anna Birgitte; Øvrum, Arnstein; Helgesen, Hilde (NILF Discussion Papers;, Research report, 2015) -
Produksjon og omsetning av økologisk frukt, bær og grønnsaker gjennom alternative salgskanaler
Milford, Anna Birgitte; Prestvik, Anne; Kårstad, Signe (NIBIO Rapport;5(95) 2019, Research report, 2019-09-02)Det meste av norsk økologisk frukt og grønt selges gjennom de store butikkjedene, men mange produsenter selger også gjennom såkalte alternative salgskanaler som andelslandbruk, Bondens Marked, spesialbutikker og restauranter. ... -
The Responsibility of Farmers, Public Authorities and Consumers for Safeguarding Bees Against Harmful Pesticides
Milford, Anna Birgitte; Hatteland, Bjørn Arild; Ursin, Lars Øystein (Peer reviewed; Journal article, 2022-07-13)The worldwide decline in bees and other pollinating insects is a threat to biodiversity and food security, and urgent action must be taken to stop and then reverse this decline. An established cause of the insect decline ... -
Selling local food in the city. A comparative study of short food supply chains in Oslo and Bristol
Milford, Anna Birgitte; Gillund, Frøydis; Keech, Daniel; Reed, Matthew (NIBIO Rapport, Research report, 2023)This report presents findings from a qualitative survey among actors involved in the production and sale of local food in Oslo and Bristol, with a focus on sales models and challenges and opportunities for direct sales. ... -
Strategies and Business Models used by Short-Chain Food Enterprises Marketing in Oslo (Norway) and Bristol (UK)
Keech, Daniel; Milford, Anna Birgitte; Gillund, Frøydis; Reed, Matt (Peer reviewed; Journal article, 2023-04-02)Short food supply chains (SFSCs) are associated with a range of contested, place-based attributes which contrast with the characteristics of complex, global and corporate chains. This article avoids such oppositional ... -
The plant protein trend in Norway - Market overview and future perspectives
Gonera, Antje; Milford, Anna Birgitte (Nofima rapportserie;, Research report, 2018)In a short period of time there has been a rapid increase in the market for Norwegian branded plant protein processed products, among which some are imported, others produced in Norway. Other countries have a much more ... -
Tid for satsing på landbruk i Afrika
Aalerud, Ellen Henrikke; Milford, Anna Birgitte (NILF Notat;2011-13, Research report, 2011)Dette notatet drøfter behovet for forretningsmessige investeringer i jordbruket i Afrika sør for Sahara, og noen forutsetninger for at slike investeringer kan gi utviklingseffekt. Notatet presenterer noe av bakgrunnen for ... -
Verdsetting av reguleringen av norsk plantehelse fra et miljømessig, økonomisk og sosialt perspektiv: Regulering og overvåking av import, plantevernmidler og mykotoksiner
Milford, Anna Birgitte; Børve, Jorunn; Hatteland, Bjørn Arild; Stenrød, Marianne; Veggeland, Frode; Veidal, Asbjørn; Brodal, Guro (NIBIO-rapport;7(75) 2021, Research report, 2021-04)Denne rapporten presenterer resultatene fra prosjektet «Valuation of the Norwegian plant health regime from an environmental, economic and social perspective (PlantValue)», som ble finansiert av Forskningsrådet gjennom en ... -
Åpning for import av epletrær og jordbærplanter: Økonomiske årsaker og konsekvenser
Milford, Anna Birgitte; Haukås, Torbjørn (NIBIO Rapport;3(15) 2017, Research report, 2017-01-23)Arbeidspakke 4 i prosjekt Plant Quality omfatter samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av åpning for import av epletrær og jordbærplanter. Fram til 2015 var det i Norge ikke tillatt å importere epletrær eller ... -
Årsaker til manglende motivasjon for økologisk dyrkning blant norske frukt-, bær- og grønnsaksdyrkere
Milford, Anna Birgitte (NILF Notat;2014-9, Research report, 2014)Økologisk areal til produksjon av grønnsaker, poteter, frukt og bær har i de senere år gått ned, og flere spørreundersøkelser viser at det er et fåtall av de konvensjonelle produsentene som vurderer å legge om til økologisk ... -
Økologisk frukt og bær i Norge. Hvor mye produseres og hvordan omsettes det?
Milford, Anna Birgitte (NILF Notat;2012-15, Research report, 2012-06)Dette notatet gir en oversikt over produksjonen av økologisk frukt og bær i Norge i 2010. Notatet er basert på en spørreundersøkelse som ble sendt alle Debio-godkjente frukt- og bærprodusenter høsten 2011, samt tallmateriale ... -
Økonomi i epledyrking i Vest. Resultat frå forprosjekt
Milford, Anna Birgitte (Research report, 2016)Det er langt større etterspurnad enn tilbod av norskproduserte eple. Ein metode for å auke produksjonen, er å skaffe kunnskap som kan gi betre grunnlag for økonomisk rådgjeving av epleprodusenter. Det er også viktig å betra ... -
Økonomien i økologisk jordbruk
Knutsen, Heidi; Haukås, Torbjørn; Kårstad, Signe; Milford, Anna Birgitte (NIBIO Rapport;2(124) 2016, Research report, 2016-11-24)I denne rapporten har vi tatt for oss lønnsomheten i økologisk dyrkning innen ulike norske produksjoner. En generell vurdering for alle produksjonene er at det er en økende etterspørsel etter økologiske produkter i markedet. ...