Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorPrestegard, Sjur Spildo
dc.contributor.authorSørbye, Stine Evensen
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2016-10-24T12:46:29Z
dc.date.accessioned2016-10-24T13:25:08Z
dc.date.available2016-10-24T12:46:29Z
dc.date.available2016-10-24T13:25:08Z
dc.date.issued2016-10
dc.identifier.isbn978-82-17-01689-2
dc.identifier.issn2464-1189
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2417338
dc.description.abstractNorsk matindustri er Norges største fastlandsindustri målt i omsetning, verdiskaping og antall sysselsatte. I matindustrien bearbeides produkter fra landbruk og fiske til matvarer, dyrefôr og drikkevarer. Matindustrien er sammensatt og består av svært ulike aktører – fra store børsnoterte foretak og samvirkebedrifter med mange tusen ansatte, til enkeltpersonforetak med hjemmeproduksjon. Bedriftene er spredt rundt om i hele landet og produserer matvarer som i all hovedsak er basert på norske råvarer. Matindustrien er en sentral del av verdikjeden for mat i Norge og produserer hovedsakelig varer til hjemmemarkedet. Matindustrien er i kontinuerlig endring. Nye produkter og merkevarer lanseres, anleggsstrukturen endres og eierskap skiftes. Mat og industri er en konjunkturrapport om status og utvikling i matindustrien. Årets utgave er forenklet og viser kun sentrale nøkkeltall og utviklingstrekk det siste året. Dataene som gjengis i dette heftet er hovedsakelig basert på SSBs industristatistikk. Med unntak av arbeidsmarkedsstatistikk, er dataene bearbeidet av NIBIO slik at samtlige bedrifter med en omsetning under 50 000 kroner er fjernet. Videre er bedrifter med null og i både sysselsatte og ansatte fjernet. En del tall for 2015 er beregnet av NIBIO med utgangspunkt i nasjonalregnskapsstatistikk, og bør anses som foreløpige. For nærmere beskrivelse av de ulike nøkkeltallene, se rapporten Mat og industri 2015.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Bok;2(10) 2016
dc.titleMat og industri 2016. Status og utvikling i norsk matindustrinb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.date.updated2016-10-24T12:46:29Z
dc.subject.nsiVDP::Landbruks- og fiskerifag: 900nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Agriculture and fisheries science: 900nb_NO
dc.source.pagenumber11nb_NO
dc.source.volume2nb_NO
dc.source.journalNIBIO Boknb_NO
dc.source.issue10nb_NO
dc.identifier.cristin1394075
dc.subject.keywordDrikkevarer / Beverages
dc.subject.keywordMatvarer / Foods
dc.subject.keywordProduksjon / Production


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel