Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHval, Julie Nåvik
dc.date.accessioned2017-07-19T17:49:39Z
dc.date.available2017-07-19T17:49:39Z
dc.date.created2017-06-20T15:40:38Z
dc.date.issued2012-04
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2449084
dc.description.abstractDe senere årene har det skjedd store endringer i det globale, men også det nasjonale, matmarkedet. Samtidig som strukturen i dagligvarehandelen er endret og konsentrasjonen økt, er også forbrukernes preferanser endret. Velstandsutviklingen har bidratt til større krav til variasjon og matmangfold, kvalitet, tilgjengelighet, trygg mat og andre verdier som miljø‐ og samfunnsmessig ansvar. Spesielt ser vi at det har vokst frem en økt etterspørsel etter matspesialiteter og mat med såkalt tilleggsverdi. Dette har gitt norske matprodusenter nye muligheter for økt verdiskaping og lønnsomhet. Samtidig har konkurransen på de nasjonale og internasjonale matmarkedene økt og utviklingen i Norge har gått i retning av større og færre jordbruksbedrifter og økende nettoimport av mat. Det krever at norske matprodusenter i økende grad må tenke strategisk for å møte den økende konkurransen og utfordringene fremover, også når det gjelder småskala matproduksjon. [...]nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk institutt for landbruksøkonomisk forskningnb_NO
dc.relation.ispartofNILF Discussion Papers
dc.relation.ispartofseriesNILF Discussion Papers;2012-3
dc.titleFremveksten av nye og mindre matleverandører – med spesielt fokus på markeds‐ og salgskanalernb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213nb_NO
dc.source.pagenumber46nb_NO
dc.source.issue3nb_NO
dc.identifier.cristin1477650
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel