dc.contributor.author | Høberg, Eva Narten | |
dc.contributor.author | Ljunggren, Elisabet Carine | |
dc.coverage.spatial | Norge, Nordland, Helgeland | nb_NO |
dc.date.accessioned | 2017-08-22T10:51:44Z | |
dc.date.available | 2017-08-22T10:51:44Z | |
dc.date.created | 2017-08-19T17:42:45Z | |
dc.date.issued | 2012-07-25 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-00975-7 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2451416 | |
dc.description.abstract | Rapporten presenterer resultater fra forprosjektet VRI Matopplevelser på Helgeland, 2011. Prosjektet har som mål å bidra til at turister og andre spisegjester får bedre tilgang til «smaken av Helgeland» gjennom å motivere lokale serveringssteder til økt fokus på nord-norske råvarer og matretter med lokal historie. Rapporten presenterer resultater fra en kartlegging av åtte bedrifter i nettverket Et himmelsk sidesprang på Helgeland (EHS), med hensikt å avdekke muligheter og begrensninger for servering av nord-norsk mat, samt bidra til videreutvikling og styrking av nettverket. Resultatene viser at hver bedrift har sine unike fordeler i forhold til historie, kompetanse, beliggenhet og andre ressurser. Dette er fordeler som hver og en bør pleie og videreutvikle for å dyrke sitt særpreg slik at besøkende får tilbud om en unik matopplevelse med utgangspunkt i lokale råvarer, lokal historie og lokale kjennetegn. Prosjektet har også avdekket utfordringer knyttet til tilgang til lokale råvarer, bærekraftig bruk av entreprenøren, samarbeidsformer/nettverksledelse m.m. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Bioforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Bioforsk Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk rapport;7(123) 2012 | |
dc.subject | Næringsutvikling | nb_NO |
dc.subject | Economic development | nb_NO |
dc.subject | Turisme | nb_NO |
dc.subject | Tourism | nb_NO |
dc.subject | Matkultur | nb_NO |
dc.subject | Food culture | nb_NO |
dc.subject | Måltider | nb_NO |
dc.subject | Meals | nb_NO |
dc.title | Et himmelsk sidesprang – matopplevelser på Helgeland | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Andre landbruksfag: 919 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Other agricultural sciences: 919 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 18 | nb_NO |
dc.source.volume | 7 | nb_NO |
dc.source.issue | 123 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1487406 | |
dc.relation.project | Bioforsk: 420163 | nb_NO |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |