dc.contributor.author | Stavang, Jon Anders | |
dc.contributor.author | Tellevik, Henrik | |
dc.date.accessioned | 2017-10-16T19:46:20Z | |
dc.date.available | 2017-10-16T19:46:20Z | |
dc.date.created | 2017-10-07T16:26:21Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-00868-2 | |
dc.identifier.issn | 0809-8662 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2460420 | |
dc.description.abstract | Friske bringebær til konsum er ei attraktiv vare som blir etterspurd året rundt. Med produksjonsklare bringebærplanter (langskot) kan ein produsere bringebær utanfor frilandssesongen i veksthus eller i plasttunnelar. Då er prisane gode og berekningar viser at denne produksjonen kan verte ein lønsam måte å produsere bringebær på. Prismessig konkurrerer ein då med importbær. I 2009 vart det produsert over 2 500 tonn bringebær i Noreg, og av dette gjekk om lag 800 tonn til friskkonsum. Vi har lite erfaring med dyrking av bringebær på langskot utanfor sesong i veksthus. Denne dyrkingsvegleiaren er utvikla over tre år (2009-2011) og byggjer på forskingsresultat som har kome fram i prosjekt støtta av Noregs Forskingsråd, BAMA, Gartnerhallen, to prosjekt støtta av Innovasjon Noreg og eitt prosjekt støtta av Regionalt Forskningsfond Vestlandet (BRINGINN). | nb_NO |
dc.language.iso | nno | nb_NO |
dc.publisher | Bioforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Bioforsk FOKUS | |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk FOKUS;6(12) 2011 | |
dc.title | Handbok for dyrking av bringebær i veksthus | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 28 | nb_NO |
dc.source.volume | 6 | nb_NO |
dc.source.issue | 12 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1502998 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |