• Beregning av det norske kjøttforbruket 

      Svennerud, Mads; Steine, Gro (NILF Notat;2011-2, Research report, 2011)
      Totalmarked kjøtt og egga har ønsket å få frem tall over det reelle forbruket av kjøtt i Norge, slik at forbrukstall og kostholdsråd bygger på realistisk tallgrunnlag. Det foreligger imidlertid ingen offisiell statistikk ...
    • CO i pakkegass for kjøtt – Økonomiske konsekvenser for verdikjeden ved et mulig forbud 

      Kjesbu, Erland; Mjelde, Håvard (NILF Notat;2003-16, Research report, 2003-05)
    • En prognosemodell for engrossalg av kjøtt, fjørfe og egg 

      Gustavsen, Geir Wæhler (NILF Rapport;2006-4, Research report, 2006-05)
      Etterspørselen etter kjøtt, fjørfe og egg blir som de fleste ikke-varige forbruksgoder bestemt hovedsaklig av utviklingen i priser og inntekter. Når prisen på en kjøttvare går ned i forhold til andre varer som konsumentene ...
    • Innovasjon i kjøttbransjen. Status, forutsetninger og suksesskriterier 

      Veidal, Asbjørn; Hval, Julie Nåvik; Kjølseth, Trygve (NILF-rapport;2013-2, Research report, 2013)
      Norsk kjøttbransje er viktig for verdikjeden for mat i Norge og sysselsetter i dag over 12 000 personer. Industrien står ovenfor store utfordringer knyttet til verdiskaping og fremtidig konkurransekraft. Både nasjonale og ...
    • Markedet for hjortekjøtt - en undersøkelse av marked og markedskanaler for hjortekjøtt i Norge 

      Kjesbu, Erland; Svennerud, Mads; Nymoen, Charlotte; Borgen, Svein Ole (NILF Notat;2005-13, Research report, 2005-12)
      Formålet med notatet har vært å sammenfatte relevant markedsinformasjon om hjortekjøtt. Dette skal gi hjortenæringa (produsenter og foredlere av vilt og oppdrettet hjortekjøtt) et bedre beslutningsgrunnlag for videre ...
    • Regulering for organisering – markedsregulering i kjøttsektoren 

      Steine, Gro; Vasaasen, Arne; Nordlund, Anders; Pettersen, Ivar (NILF Notat;2011-8, Research report, 2011)
      Markedsreguleringene er lovbestemt, regulert og ufullstendige. Omsetningslovens mål er enkel, men målene for markedsreguleringene er over tid blitt detaljerte og vidtfavnende. Markedsreguleringen for kjøtt bidrar til ...