Blar i NILF (Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning)* på emneord "Kjøtt"
Viser treff 1-6 av 6
-
Beregning av det norske kjøttforbruket
(NILF Notat;2011-2, Research report, 2011)Totalmarked kjøtt og egga har ønsket å få frem tall over det reelle forbruket av kjøtt i Norge, slik at forbrukstall og kostholdsråd bygger på realistisk tallgrunnlag. Det foreligger imidlertid ingen offisiell statistikk ... -
CO i pakkegass for kjøtt – Økonomiske konsekvenser for verdikjeden ved et mulig forbud
(NILF Notat;2003-16, Research report, 2003-05) -
En prognosemodell for engrossalg av kjøtt, fjørfe og egg
(NILF Rapport;2006-4, Research report, 2006-05)Etterspørselen etter kjøtt, fjørfe og egg blir som de fleste ikke-varige forbruksgoder bestemt hovedsaklig av utviklingen i priser og inntekter. Når prisen på en kjøttvare går ned i forhold til andre varer som konsumentene ... -
Innovasjon i kjøttbransjen. Status, forutsetninger og suksesskriterier
(NILF-rapport;2013-2, Research report, 2013)Norsk kjøttbransje er viktig for verdikjeden for mat i Norge og sysselsetter i dag over 12 000 personer. Industrien står ovenfor store utfordringer knyttet til verdiskaping og fremtidig konkurransekraft. Både nasjonale og ... -
Markedet for hjortekjøtt - en undersøkelse av marked og markedskanaler for hjortekjøtt i Norge
(NILF Notat;2005-13, Research report, 2005-12)Formålet med notatet har vært å sammenfatte relevant markedsinformasjon om hjortekjøtt. Dette skal gi hjortenæringa (produsenter og foredlere av vilt og oppdrettet hjortekjøtt) et bedre beslutningsgrunnlag for videre ... -
Regulering for organisering – markedsregulering i kjøttsektoren
(NILF Notat;2011-8, Research report, 2011)Markedsreguleringene er lovbestemt, regulert og ufullstendige. Omsetningslovens mål er enkel, men målene for markedsreguleringene er over tid blitt detaljerte og vidtfavnende. Markedsreguleringen for kjøtt bidrar til ...