• Bærekraft i ammeku-produksjonen. En helhetlig tilnærming til bærekraftsbegrepet gjennom SAFA rammeverket og SMART verktøyet 

      Halland, Hilde; Bardalen, Arne; Bergslid, Rose; Eiter, Sebastian; Hansen, Inger (NIBIO Rapport, Research report, 2023)
      Denne rapporten er et bidrag til kunnskapsgrunnlaget for å konkretisere hva bærekraftig matproduksjon betyr i norsk ammeku-produksjon. Utgangspunktet for arbeidet er en helhetlig tilnærming, der alle dimensjoner av bærekraft ...
    • Bærekraft i arktisk lokalmatproduksjon 

      Gillund, Frøydis; Helgesen, Hilde; Halland, Hilde (NIBIO Rapport, Research report, 2023)
      Denne rapporten omhandler bærekraft og lokalmatproduksjon i Arktis og presenterer resultater fra en litteraturanalyse og to workshoper med ystere fra Nord-Norge. Resultatene fra workshopene viser at ysterne har et helhetlig ...
    • Flaskehalser i kornproduksjonen i Nord-Norge 

      Halland, Hilde (NIBIO Rapport, Research report, 2024)
      Through a literature study and stakeholder interviews factors affecting cereal production in northern Norway is investigated. Barriers and possibilities for increased production in the north is analyzed, establishing two ...
    • Historiske kornsorter fra Nord-Norge - Rapport fra uttesting av sju sorter 

      Halland, Hilde; Sturite, Ievina (NIBIO-rapport;8(12) 2022, Research report, 2022-01)
      Det er dyrket korn i Nord-Norge siden sein steinalder og kornet var en viktig del av kostholdet. Etter andre verdenskrig ble kornarealet i nord kraftig redusert. Med klimaendringer og med en økt markedsinteresse, er ...
    • Veien til bedre bærekraft – Et dybdestudie i grøntnæringa i nord 

      Halland, Hilde (NIBIO-rapport;7(191) 2021, Research report, 2021-11)
      Denne rapporten er en sammenstilling av prosjektet ‘Grøntproduksjon i nord: mot en bærekraftig fremtid’, som ble gjennomført vinteren 2020/2021. Formålet med prosjektet var å undersøke hva en bærekraftig gård i Nord-Norge ...