• Does it matter for the environment how much forage our dairy cows eat? 

      Steinshamn, Håvard; Walland, Finn; Koesling, Matthias (NIBIO-rapport;7(81) 2021, Research report, 2021-04)
      To hundre mjølkebruk i Midt-Norge blei delt i tre nesten like store grupper; 'Låg' (68 gardar), 'Medium' (67 gardar) og 'Høg' (68 garder), etter årleg tildeling av kraftfôr til mjølkekyrne for å teste effekten av kraftfôrnivå ...
    • SusCatt Synthesis report : Productivity, resource efficiency and product quality of forage and grazing based cattle production systems 

      Butler, Gillian; Flø, Bjørn Egil; Gottardo, Flaviana; Hessle, Anna; Koesling, Matthias; Nadeau, Elisabet; Malisch, Carsten; Riuzzi, Giorgia; Sakowski, Tomasz; Woodhouse, Anna; Walland, Finn; Steinshamn, Håvard (NIBIO-rapport;7(61) 2021, Research report, 2021-03)
      SusCatt considered a wide range of innovations or system comparisons in the 6 countries, all aimed to improve sustainability within European cattle farming. On the whole, these involved reducing production intensity, making ...
    • Vurderingar av netto forsyning av eteleg protein frå norsk sauenæring 

      Steinshamn, Håvard; Flaten, Ola; Koesling, Matthias; Hessle, Anna; Grøva, Lise (NIBIO Rapport, Research report, 2024)
      Som drøvtyggar har sauen evne til å omdanna fiberrikt fôr, som ikkje er eteleg for menneske, til høgverdig protein, i kjøtt og biprodukt, med essensielle aminosyrer. I norsk sauehald er det meste av fôrgrunnlaget grovfôr, ...