• Grønn kunnskap – 39 smakebiter fra NIBIOs virksomhet i 2020 

      Baumann, Camilla (NIBIO-bok;7(2) 2021, Research report, 2021-02)
    • Grønn kunnskap – 39 smakebiter fra NIBIOs virksomhet i 2021 

      Baumann, Camilla (NIBIO-bok;8(1) 2022, Research report, 2022-02)
    • Grønn kunnskap – 40 smakebiter fra NIBIOs virksomhet i 2023 

      Baumann, Camilla (NIBIO Bok, Book, 2024)
      Her finner du 40 artikler fra året som gikk, som gir et lite innblikk i den store bredden av faglige aktiviteter i NIBIO
    • Grønn kunnskap. 32 smakebiter fra NIBIOs virksomhet 

      Baumann, Camilla (NIBIO Bok;2(9)2016, Research report, 2016-10)
      Fusjonen mellom NILF, Skog og landskap og Bioforsk i 2015 la grunnlaget for et av de største og faglig mest mangslungne FoU-instituttene i Norge. NIBIO – Norsk institutt for bioøkonomi – utvikler kunnskap om det som er den ...
    • Grønn verdi. Lønnsom vekst for norsk frukt og grønt 

      Pettersen, Ivar; Nebell, Ingunn; Prestvik, Anne (NILF Rapport;2014-3, Research report, 2014)
      Norske frukt- og grøntprodusenter utgjør kjernen i en stor, vekstkraftig og konkurranseutsatt verdikjede i norsk matsektor. Norsk frukt og grøntproduksjon må hele tiden tilpasse eget tilbud til konkurrerende import og har ...
    • Grønne tak som LOD- og miljøtiltak 

      Hanslin, Hans Martin; Johannessen, Birgitte Gisvold (NIBIO Rapport;4(172) 2018, Research report, 2018-12)
      Grønne tak kan bidra med mange økosystemtjenester og funksjoner som å holde tilbake og fordrøye nedbør på tak, fremme biologisk mangfold, estetikk osv., inkludert nye trender som takhager og urbane uterom, dyrking av mat ...
    • Grønne verdikjeder med utgangspunkt i biogassproduksjon fra fettrike råstoff 

      Cabell, Joshua F.; Kvande, Ingvar; Solli, Linn; Sæter, Lovise; Lyche, Arnar (NIBIO-rapport;7(167) 2021, Others, 2021-12)
      Produksjon av biogass er et viktig tiltak både for redusering av klimagassutslipp og resirkulering av næringsstoffer. Det kan også være en inntektskilde for bønder og skaper positive økonomiske ringvirkninger i distrikta. ...
    • Grønngjødsel i økologisk korndyrking - Resultat fra Byggro-prosjektet 

      Hansen, Sissel; Frøseth, Randi (Bioforsk TEMA;8(2) 2013, Research report, 2013)
      En vil kunne få økte kornavlinger dersom grønnmassen blir liggende på jorda etter slått, med størst effekt der jorda har minst næring. Hvor stor del av grønnmassen som kan bli liggende uten fare for utvasking, avhenger av ...
    • Grønnsaker i fellesskap: Resultat fra spørreundersøkelse med medlemmer av norske andelslandbruk 

      Milford, Anna Birgitte; Devik, Alexandra (NIBIO Rapport, Research report, 2023)
      Resultater fra spørreundersøkelsen som er gjennomført blant andelsmedlemmer i Norge viser at de fleste høster grønnsakene selv på andelsgården, og betaler en gjennomsnittspris på ca. 3000 kroner for sesongen. For de fleste ...
    • Grønnsaker og tilhørighet: parsellhager gir sunn mat og trivsel 

      Eiter, Sebastian; Veen, Esther J. (NIBIO POP;4(13)2018, Journal article, 2018-05)
      Parsellhager er ettertraktet av mange. Dyrkere får ‘dobbelt’ utbytte av hagen sin i form av fersk frukt og grønt, og sosialt fellesskap. De minst ressurssterke dyrkerne er de som profiterer mest.
    • Grønnsaker, bær og urter i Finnmark. Faglig rapport fra prosjekt 

      Samuelsen, Ragnar T. (Bioforsk rapport;2(32) 2007, Research report, 2007-02-26)
    • Grønnsakskart 

      Svendgård-Stokke, Siri; Hofmeister, Frauke (NIBIO POP;2(13) 2016, Others, 2016)
      Det er et mål å øke den samlede matproduksjonen i Norge. NIBIO har utviklet kart som viser jordbruksarealers egnethet for dyrking av ulike grønnsaker. Kartene er tilgjengelige kun for Vestfold. Grønnsakskartet gjør det ...
    • Grønnsakskart for Vestfold 

      Svendgård-Stokke, Siri; Hofmeister, Frauke (Fakta fra Skog og landskap;2013-04, Others, 2013)
      Det er et mål å øke den samlede matproduksjonen i Norge. Skog og landskap har, i samarbeid med Norsk landbruksrådgivning Viken, utviklet kart som viser jordbruksarealets egnethet for dyrking av ulike grønnsaker. Kartene ...
    • Grønnstruktur og biologisk mangfold - Noen problemstillinger og FoU-utfordringer 

      Johansen, Line; Norderhaug, Ann (Bioforsk rapport;6(45) 2011, Research report, 2011-03-14)
      Denne rapporten presenterer noen viktige problemstillinger og FoU-utfordringer innen temaet ”biologisk mangfold knyttet til grønnstruktur”. Den grønne strukturen i byer og tettsteder kan ha stor betydning for det biologiske ...
    • "Grønsak-kjeller" bygget av torv 

      Løddesøl, Aasulv (Journal article, 1957-06)
    • Grønt partnerskap i landskapsforvaltning – erfaringer fra prosjektet "Utvalgte kulturlandskap i jordbruket" 

      Vistad, Odd Inge; Skjeggedal, Terje; Berglann, Helge; Bugge, Hans Christian; Norderhaug, Ann; Rønningen, Katrina; Swensen, Grete; Øian, Hogne (Journal article; Peer reviewed, 2013-06-17)
      Å ta vare på landskap som omfatter både natur- og kulturminnekvaliteter, leve- og næringsområder er spesielt utfordrende. Det nasjonale prosjektet «Utvalgte kulturlandskap i jordbruket», som, i samarbeid med Direktoratet ...
    • Grøntsektoren i Norge. Markedskanaler, økt mangfold, økt verdiskaping og forbedret kvalitet 

      Svennerud, Mads (NILF Notat;2004-12, Research report, 2004-03)
    • Gudbrand Hartmann Paulsen. Minneord 

      Tveitnes, Aksel (Journal article, 1978)
    • Guide i jordvern 

      Fagerbakke, Olav (Journal article, 1987)
    • Gul potetcystenematode 

      Magnusson, Christer; Hammeraas, Bonsak (Bioforsk TEMA;3(17) 2008, Research report, 2008)
      Potetcystenematodene (PCN) forekommer i to arter, gul (Globodera rostochiensis) og hvit (G. pallida). Begge har fl ere raser, hvor det i Norge er påvist fi re av den gule arten. Cystene ligger i jorda og er døde hunner, ...