Browsing NILF Rapport by Title
Now showing items 9-28 of 88
-
Dokumentasjon av modellsystemet CAPRI. Modellbeskrivelse og analyser
(NILF Rapport;2004-6, Research report, 2004-08) -
Emerging green innovation platforms. A comparative study on bioenergy policies in Emilia-Romagna and Norway
(NILF-rapport;2013-1, Research report, 2013)Bioenergy and rural development are increasingly under political focus. Bioenergy development is considered as a tool to deal with the climate change and rural areas crisis. The European Directive 2009/28/CE has set the ... -
En prognosemodell for engrossalg av kjøtt, fjørfe og egg
(NILF Rapport;2006-4, Research report, 2006-05)Etterspørselen etter kjøtt, fjørfe og egg blir som de fleste ikke-varige forbruksgoder bestemt hovedsaklig av utviklingen i priser og inntekter. Når prisen på en kjøttvare går ned i forhold til andre varer som konsumentene ... -
Equivalence and Mutual Recognition in Trade Arrangements Relevance for the WTO and the Codex Alimentarius Commission
(NILF Rapport;2004-9, Research report, 2004-11) -
Evaluering av tiltak mot fosfortap fra jordbruksarealer i Norge. Kost-effekt vurderinger
(NILF-rapport;2013-3, Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt med hovedformål å øke kunnskapen om kostnader og fosforeffekt ved miljøtiltak for redusert fosforavrenning fra jordbruket fra ulike kornområder i Norge. Rapporten ... -
Facilitación del Comercio mediante la Equivalencia y el Reconocimiento Mutuo: el modelo de la UE
(NILF Rapport;2007-2, Research report, 2007-04)Este informe explora como fueron aplicadas por la Unión Europea la equivalencia y el reconocimiento mutuo para facilitar el comercio. Por haber estado internacionalmente a la vanguardia en el empleo de estos instrumentos, ... -
Farm Management. Proceedings of NJF Seminar No. 345, 2-4 October 2002
(NILF Rapport;2003-2, Research report, 2003-02) -
Fisk, mattrygghet og tekniske handelshindringer
(NILF Rapport;2001-11, Research report, 2001-05-15)Rapporten består av fire hoveddeler. I første del presenterer vi tema og problemstillinger. I andre del foretar vi en gjennomgang av SPS-avtalen, CAC og EØS-avtalen som formelle avtaleverk. Deretter ser vi nærmere på hvordan ... -
FOLA 2002: Landbrukspolitikk – forenkling og målretting
(NILF Rapport;2002-1, Research report, 2002) -
Forbudet mot kvantitative restriksjoner i GATT/WTO – muligheter og begrensninger relatert til handel med sjømat
(NILF Rapport;2003-1, Research report, 2003-03) -
Forsøk på å flytte ein koloss. Dei norske medlemskapsforhandlingane med EU på landbruksområdet 1993–94
(NILF Rapport;2007-1, Research report, 2007-01)Denne rapporten er eit resultat av intervju med 20 sentrale personar i tilknyting til dei norske medlemskapsforhandlingane med EU på landbruksområdet i 1993– 1994. Vurderinga er basert på intervju med representantar for ... -
Frukt og grønnsaker. Prisnivå og -utvikling 1989–2000
(NILF Rapport;2001-13, Research report, 2001-08)Denne rapporten omhandler prisutviklingen på poteter, grønnsaker, frukt og bær i Norge, i perioden 1989-2000. Det er sett på relativ og absolutt prisutvikling på produsentnivå og forbrukernivå, samt utvikling i marginer ... -
Globalt marked med nasjonale særpreg: Utredning om konkurransen i de nordiske mineralgjødselmarkeder
(NILF Rapport;2010-1, Research report, 2010-01) -
Grønn verdi. Lønnsom vekst for norsk frukt og grønt
(NILF Rapport;2014-3, Research report, 2014)Norske frukt- og grøntprodusenter utgjør kjernen i en stor, vekstkraftig og konkurranseutsatt verdikjede i norsk matsektor. Norsk frukt og grøntproduksjon må hele tiden tilpasse eget tilbud til konkurrerende import og har ... -
Hardangerepler under press. Nye konkurransesituasjoner – nye muligheter
(NILF Rapport;2001-7, Research report, 2001-03)Hovedmålsettingen for prosjektet har vært å kartlegge mekanismene som styrer omsetningen av norske epler, og samtidig drøfte nye måter å gjøre norske epler mer konkurransedyktig på. Fruktnæringa i Hardanger tok initiativet ... -
Importkonkurransen for bakervarer – økt konkurransekraft for norsk mel- og bakerbransje
(NILF Rapport;2001:1, Research report, 2001-01)Denne rapporten tar for seg importkonkurransen for bakervarer. Med importkonkurranse mener vi konkurransen mellom norskproduserte bakervarer og tilsvarende importprodukter. I de siste årene har det vært en stor økning i ... -
Importlisensiering under WTO. Praksis og regelverk med relevans for sjømatsektoren
(NILF Rapport;2003-4, Research report, 2003-04) -
Innovasjon i kjøttbransjen. Status, forutsetninger og suksesskriterier
(NILF-rapport;2013-2, Research report, 2013)Norsk kjøttbransje er viktig for verdikjeden for mat i Norge og sysselsetter i dag over 12 000 personer. Industrien står ovenfor store utfordringer knyttet til verdiskaping og fremtidig konkurransekraft. Både nasjonale og ... -
Internasjonale regimer og regulering av trygg mat
(NILF Rapport;2001:3, Research report, 2001-01)Temaet for denne rapporten er den internasjonale reguleringen av handelshindringer relatert til trygg mat («food safety»), som ble innført da WTO-avtalen trådte i kraft i 1995. Én del av rapporten går ut på å kartlegge ... -
International Trade and Guidelines on Equivalence and Mutual Recognition
(NILF Rapport;2005-1, Research report, 2005-08)The purpose of the report is to provide an overview of international guidelines dealing with the application of equivalence and mutual recognition as trade facilitating tools, focusing on the main aspects and application ...