• Beregning av det norske kjøttforbruket 

      Svennerud, Mads; Steine, Gro (NILF Notat;2011-2, Research report, 2011)
      Totalmarked kjøtt og egga har ønsket å få frem tall over det reelle forbruket av kjøtt i Norge, slik at forbrukstall og kostholdsråd bygger på realistisk tallgrunnlag. Det foreligger imidlertid ingen offisiell statistikk ...
    • «Føre var» i laksenæringen: Tid for kollektiv håndtering av underdekning av fiskeolje 

      Steine, Gro; Tveterås, Ragnar; Pettersen, Ivar (NILF Notat;2011-14, Research report, 2011)
      Tilgangen på fiskeolje fra tradisjonelle kilder styres i dag av naturgitte beskrankninger for pelagiske fiskearter. En raskt voksende andel av oljen vil bli brukt til direkte humant konsum. Laksenæringen står derfor overfor ...
    • Kartlegging av markedssituasjonen for reinkjøtt 

      Steine, Gro; Nordskog, Kjersti; Kjuus, Johanne (NILF Notat;2010-17, Research report, 2010-07)
      Reindriftsnæringen i Norge er den viktigste bæreren av samisk kultur og identitet, og har stor betydning for det samiske samfunnet både økonomisk, sysselsettingsmessig, sosialt og kulturelt. Det produseres et relativt lite ...
    • Regulering for organisering – markedsregulering i kjøttsektoren 

      Steine, Gro; Vasaasen, Arne; Nordlund, Anders; Pettersen, Ivar (NILF Notat;2011-8, Research report, 2011)
      Markedsreguleringene er lovbestemt, regulert og ufullstendige. Omsetningslovens mål er enkel, men målene for markedsreguleringene er over tid blitt detaljerte og vidtfavnende. Markedsreguleringen for kjøtt bidrar til ...