dc.contributor.author | Grønlund, Arne | |
dc.date.accessioned | 2017-04-11T11:15:03Z | |
dc.date.available | 2017-04-11T11:15:03Z | |
dc.date.created | 2015-06-12T10:07:09Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-17-01400-3 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2437441 | |
dc.description.abstract | I denne rapporten er det gitt en vurdering av utslippsreduksjonene av ulike tiltak i
jordbruket fram til 2050: Omlegging av kostholdet fra rødt til hvitt kjøtt, stans i
nydyrking av myr, mindre matsvinn, produksjon av biogass av husdyrgjødsel og
restavlinger, omlegging i kostholdet fra kjøtt til vegetabilsk mat.
Omlegging fra kjøtt til vegetabilsk mat er det tiltaket som gir størst utslippsreduksjon, ca
12 prosent i forhold til referansebanen i 2050 fulgt av omlegging fra rødt til hvitt kjøtt.
Stans i nydyrking av myr og mindre matsvinn er de tiltaket som gir lavest reduksjon i
forhold til referansebanen. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Bioforsk | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Bioforsk Rapport | |
dc.relation.ispartofseries | Bioforsk Rapport; | |
dc.relation.uri | http://www.bioforsk.no/ikbViewer/Content/122644/Bioforsk%20RAPPORT%2010%20(24).pdf | |
dc.subject | klimagasser | nb_NO |
dc.subject | utslippsreduksjoner | nb_NO |
dc.subject | matforbruk | nb_NO |
dc.subject | jordbruk | nb_NO |
dc.title | Vurdering av klimatiltak i jordbruket. Beregnet reduksjon av klimagassutslipp av ulike tiltak innen 2050 | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910::Jordfag: 913 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 19 | nb_NO |
dc.source.volume | 10 | nb_NO |
dc.source.issue | 24 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1247759 | |
dc.relation.project | Bioforsk: 8837 | nb_NO |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |