Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMcKinnon, Kirsty
dc.contributor.authorPommeresche, Reidun
dc.date.accessioned2017-05-26T14:44:59Z
dc.date.available2017-05-26T14:44:59Z
dc.date.created2014-06-19T13:25:59Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.isbn978-82-17-01293-1
dc.identifier.issn0809-8654
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2443589
dc.description.abstractDet er artig å lage morsomme retter i skolehagen. Men hva har blå potetstappe og grønne guffekaker med kunnskapsmål i læreplanen å gjøre? Med den rette vinklingen kan det faktisk knyttes til flere kompetansemål, alt fra å undersøke ulike matvarer med tanke på smaksopplevinger til å vurdere og velge mat ut fra etiske og bærekraftige kriterier. Blå potetstappe lages av en blå potetsort, for eksempel sorten ‘Blå Kongo’. Dyrking og bruk av gamle sorter i skolehagen berører aspekter som kulturarv og biologisk mangfold og kan videreføres til nyskaping og innovasjon. Grønne guffekaker lages av bondebønner, en vekst som globalt har stor betydning som proteinkilde, men som ikke er så vanlig å bruke her i landet.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherBioforsknb_NO
dc.relation.ispartofBioforsk TEMA
dc.relation.ispartofseriesBioforsk TEMA;
dc.relation.urihttp://www.bioforsk.no/ikbViewer/Content/111290/Bioforsk%20TEMA%209%20(20).pdf
dc.titleBlå stappe og grønne guffekakernb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber8nb_NO
dc.source.volume9nb_NO
dc.source.issue20nb_NO
dc.identifier.cristin1139135
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel