Mat og industri 2013. Status og utvikling i norsk matindustri
dc.contributor.editor | Rålm, Per Christian | |
dc.date.accessioned | 2017-07-19T12:53:11Z | |
dc.date.available | 2017-07-19T12:53:11Z | |
dc.date.created | 2017-06-29T12:35:30Z | |
dc.date.issued | 2013-10 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7077-869-0 | |
dc.identifier.issn | 1502-1491 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2449038 | |
dc.description.abstract | Norsk matindustri produserer varer hovedsakelig til det norske forbrukermarkedet og er en sentral del i en av de få komplette verdikjeder i Norge, verdikjeden for mat. Matindustrien er en stor avtaker av produkter fra norsk primærnæring. Den landbruksbaserte delen av matindustrien, som foredler kjøtt, melk, egg, korn og poteter, har nærmest tilknytning til norsk jordbruksproduksjon. Den delen av matindustrien som driver med en høyere foredlingsgrad, såkalte RÅK-produkter, og fiskeindustrien, bruker også i stor grad norskproduserte råvarer i sin produksjon. Med unntak av fiskebransjen, selger matindustrien produktene sine først og fremst i det norske markedet. Den største andelen av mat- og drikkevarer kjøpes i dagligvarebutikker og konsumeres i husholdningene. Den samlede forbruksutgiften til mat- og drikkevarer i norske husholdninger utgjorde om lag 225,2 mrd. kroner i 2012. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning | nb_NO |
dc.relation.ispartof | Mat og industri | |
dc.relation.ispartofseries | Mat og industri;2013 | |
dc.subject | Omsetning | nb_NO |
dc.subject | Turnover | nb_NO |
dc.subject | Produksjon | nb_NO |
dc.subject | Production | nb_NO |
dc.subject | Rammebetingelser | nb_NO |
dc.subject | Framework | nb_NO |
dc.subject | Matindustri | nb_NO |
dc.subject | Food industry | nb_NO |
dc.title | Mat og industri 2013. Status og utvikling i norsk matindustri | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsøkonomi: 212 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Economics: 212 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 246 | nb_NO |
dc.source.issue | 2013 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1479833 | |
dc.relation.project | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: F078 | nb_NO |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original |