dc.contributor.author | Rekdal, Yngve | |
dc.date.accessioned | 2018-02-13T15:26:42Z | |
dc.date.available | 2018-02-13T15:26:42Z | |
dc.date.created | 2018-02-08T15:38:48Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2484460 | |
dc.description.abstract | Utmarksbeite er eit viktig grunnlag for norsk landbruk. I alt blir 2 millionar sau, 230 000 storfe og 60 000 geit sleppt i utmark. Til saman blir det hausta fôr til ein verdi av nesten 1 milliard kroner kvart år. Om lag 40 prosent av norske gardsbruk i drift slepper dyr i utmark. Bruk av utmarka er utnytting av lokale, fornybare ressursar, det gjev høve til produksjon av lokalt særeigne produkt og det er ein dyrevenleg måte å produsere kjøt på. For å få mest muleg att for beitebruken i utmark er det viktig å ha kunnskap om ressursgrunnlaget. | nb_NO |
dc.language.iso | nno | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for skog og landskap | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Glimt fra Skog og landskap;08/08 | |
dc.title | Utmarksbeite - kvalitet og kapasitet | nb_NO |
dc.type | Others | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 2 | nb_NO |
dc.source.issue | 08 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1563351 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |