dc.contributor.author | Hegrenes, Agnar | |
dc.contributor.author | Lien, Gudbrand | |
dc.contributor.author | Bergfjord, Ole Jakob | |
dc.contributor.author | Flaten, Ola | |
dc.contributor.author | Tveterås, Ragnar | |
dc.contributor.author | Asheim, Leif Jarle | |
dc.date.accessioned | 2018-04-10T14:19:55Z | |
dc.date.available | 2018-04-10T14:19:55Z | |
dc.date.created | 2018-03-06T13:21:33Z | |
dc.date.issued | 2008-06 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7077-719-8 | |
dc.identifier.issn | 0805-7028 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2493499 | |
dc.description.abstract | Denne rapporten er et sammendrag av resultater fra det strategiske forskningsprogrammet «Risikoeksponering og risikohandtering i matproduksjon – sammenligning av havbruk og jordbruk». Hovedmålene for programmet var å: 1 skaffe økt kunnskap om risiko og om strategier og verktøyer for å møte risiko 2 undersøke om havbruks- og jordbruksbedrifter kan ha gjensidig nytte av å sammenligne risikoeksponering og risikohandtering i de to næringene 3 utvikle teorier og metoder som kan brukes til å handtere risiko i matproduksjon. Målene er søkt nådd ved mange delstudier. Resultatene fra disse delstudiene er publisert og formidlet i artikler og foredrag. I denne rapporten oppsummeres resultatene. Gjennom denne rapporten ønsker vi å gi en forenklet framstilling og oversikt over bidrag fra programmet. Vi har valgt å ikke presentere de individuelle arbeider/artikler hver for seg, men belyse temaer som har vært tatt opp i programmet. Rapporten kan også være en veileder for de som ønsker å se nærmere på enkeltbidrag fra programmet. Kapittel 2 4 dekker hovedmål 1. Kapittel 5 dekker hovedmål 2, mens kapittel 6 dekker hovedmål 3. | nb_NO |
dc.description.abstract | Risk exposure and risk management in food production – comparing aqua- and agriculture | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NILF-Report | |
dc.relation.ispartofseries | NILF Rapport;2008-4 | |
dc.subject | Havbruk | nb_NO |
dc.subject | Aquavulture | nb_NO |
dc.subject | Metoder | nb_NO |
dc.subject | Methods | nb_NO |
dc.subject | Risikostyring | nb_NO |
dc.subject | Risk management | nb_NO |
dc.subject | Jordbruk | nb_NO |
dc.subject | Agriculture | nb_NO |
dc.title | Risikoeksponering og risikohandtering i matproduksjon. Sammenligning av havbruk og jordbruk. | nb_NO |
dc.title.alternative | Risk exposure and risk management in food production – comparing aqua- and agriculture | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Bedriftsøkonomi: 213 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Business: 213 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 79 | nb_NO |
dc.source.issue | 4 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1570830 | |
dc.relation.project | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: I031 | nb_NO |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |