dc.contributor.author | Løyland, Jon | |
dc.contributor.author | Pettersen, Ivar | |
dc.contributor.author | Selte, Harald K. | |
dc.contributor.author | Becken, Lars-Erik | |
dc.contributor.author | Flaten, Ola | |
dc.date.accessioned | 2018-06-05T15:08:25Z | |
dc.date.available | 2018-06-05T15:08:25Z | |
dc.date.created | 2018-06-05T15:13:53Z | |
dc.date.issued | 2001-05 | |
dc.identifier.isbn | 82-7077-419-7 | |
dc.identifier.issn | 0805-7028 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2500447 | |
dc.description.abstract | Denne rapporten er utarbeidet for å belyse utviklingen i bruttomarginer i kjøttsektoren. Utgangspunktet for undersøkelsen var en rapport fra høsten 2000 som viste at prisene til bonde og engrosprisene på hele slakt falt betydelig i 1999 og 2000, uten en tilsvarende nedgang i forbrukerprisene, målt ved et utvalg representantvarer fra konsumprisindeksen. Dette fikk betydelig politisk interesse, og Landbruksdepartementet tok initiativ til en undersøkelse for raskt å få belyst hvordan utviklingen i marginer hadde vært i kjøttindustrien og i handelen. Ambisjonene for undersøkelsen har vært å kartlegge utviklingen i bruttomarginene på de forskjellig ledd i verdikjeden, ikke å forklare hvorfor marginene har utviklet seg slik de har. Som bakgrunn er det tatt med et kapittel om utviklingstrekk i kjøttbransjen og dagligvarehandelen, om kostnadsstruktur, økonomisk resultat og utvikling i viktige kostnadskomponenter. Undersøkelsen er gjort på et begrenset utvalg kjøttvarer. Vareutvalget er i hovedsak gjort blant representantvarer i konsumprisindeksen. Opplegget for undersøkelsen har vært å ta utgangspunkt i identifiserte produkter i detaljhandelen og følge disse bakover gjennom de forskjellig ledd i verdikjeden tilbake til primærprodusenten (bonden). Den typiske verdikjeden for kjøttprodukter er vist i figuren under. […] | nb_NO |
dc.description.abstract | Kjøttpriser fra bonde til butikk. Utvikling i bruttomarginer på produkter av svin og storfe fra 1998 til 2001 | nb_NO |
dc.description.abstract | Meat Prices from Farm to Foodstore. Development of gross margins for pork and beef products from 1998 to 2001 | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning | nb_NO |
dc.relation.ispartof | NILF-Report | |
dc.relation.ispartofseries | NILF Rapport;2001-10 | |
dc.title | Kjøttpriser fra bonde til butikk. Utvikling i bruttomarginer på produkter av svin og storfe fra 1998 til 2001 | nb_NO |
dc.title.alternative | Meat Prices from Farm to Foodstore. Development of gross margins for pork and beef products from 1998 to 2001 | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Økonomi: 210 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Economics: 210 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 52 | nb_NO |
dc.source.issue | 10 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1589167 | |
dc.relation.project | Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning: A833 | nb_NO |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |